"F.Bahçe'ye karşı daha iyi oynayacağız"

NBA Global Games kapsamında yarın Fenerbahçe Ülker ile karşılaşacak San Antonio Spurs'ün tecrübeli oyuncuları Tim Duncan, Tony Parker ve Manu Ginobili, kaybedilen Alba Berlin maçının ardından sarı-lacivertliler önünde daha iyi performans sergileyeceklerini söyledi.

NTV Spor 10.10.2014 - 16:35
"F.Bahçe'ye karşı daha iyi oynayacağız"
Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılan takım antrenmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fransız oyun kurucu Tony Parker, Alba Berlin karşısında sezon öncesi oynadıkları ilk maçta hazır olmadıklarını belirterek, "İlk maçlar her zaman zor olmuştur. Ancak iyi oynamadığımızı da kabul etmemiz gerek. Fenerbahçe Ülker karşısında daha iyi bir performans sergileyeceğiz. Fenerbahçe Ülker güçlü bir takım, bu yüzden mücadeleye iyi konsantre olmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.
     
NBA'de şampiyonluğa ulaşmanın harika bir duygu olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, "Geçen yıl iyi bir basketbol oynadık. Ancak zor olan bu şampiyonluğu korumak. Bunu başarmak için sıkı çalışıyoruz. Geçen sezonki seviyemize çıkmaya çalışıyoruz. Bu sezon bizim için yeni bir meydan okuma olacak" ifadelerini kullandı.
     
"SEZON BAŞLADIĞINDA HAZIR HALE GELECEĞİZ"     
Spurs'ün tecrübeli pivotu Tim Duncan, kampın verimli geçtiğini ifade ederek sezona hazır gireceklerini belirtti.
     
Önlerinde uzun bir sezon olduğunu hatırlatan Duncan, "Sezona hazırım, kendimi iyi hissediyorum. Geçen sezon yakaladığımız şampiyonluğu koruma hedefindeyiz. Bazı oyunculardan beklenti arttı. Herkes beklenen performansı sergiler ve sakatlık yaşamazsak unvanımızı koruyabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.
     
Fenerbahçe Ülker maçında daha farklı bir görüntü çizeceklerini vurgulayan Duncan, "Güzel bir maç olacaktır. Son olarak Alba Berlin maçını kaybettik, bu kez daha iyi bir performans sergileyerek işleri yoluna koymaya çalışacağız. Bizim için sezon öncesi iyi bir hazırlık maçı niteliği taşıyor" şeklinde görüş belirtti.
     
Geçen sezon NBA finalinin en değerli oyuncusu seçilen takımın genç isimlerinden Kawhi Leonard'dan beklentilerin arttığını kaydeden deneyimli oyuncu, "Leonard her geçen yıl daha fazla gelişiyor. Verimli bir yaz dönemi geçirdi. Oyununu geliştirmeye devam etti. Tecrübe kazanıyor ve kendini geliştiriyor. Bu sene ondan daha fazla şey bekliyoruz. Bir lider gibi oynamasını istiyoruz, umarım başarılı olur" şeklinde konuştu.
     
"TAKIM OYUNU OYNAYARAK BAŞARILI OLUYORUZ"     
Arjantinli skorer Manu Ginobili ise San Antonio Spurs'ün bireysel performanstan çok takım oyunu sayesinde başarıya ulaştığının altını çizdi.
     
Şampiyonlukta kilit noktanın takım oyunu olduğunu vurgulayan Ginobili, "Takımımız yalnızca benden, Duncan'dan ya da Parker'dan oluşmuyor. Biz bir takımız ve kazanmamızın asıl sebebi budur. Bu yüzden herkes katkı vermeye devam ettikçe ve sağlıklı kaldığı sürece başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
     
Bir önceki sezon finalde kaybettikten sonra geçen sezon şampiyonluğa ulaşmanın mutluluk verici olduğunu belirten Ginobili, "Geçen seneki kadromuzu korumayı başardık. İyi durumdayız. Ancak bu yine zirveye çıkacağız ve şampiyon olacağız anlamına gelmiyor. Aynı geçen yılki gibi yine sıkı çalışmalıyız, ayaklarımız yere basmalı, kazanmaya aç olmalıyız. Bu şekilde tekrar başarıya ulaşabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.
     
       

Sayfa Yükleniyor...