Efes itirazın sonucunu bekliyor

Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Royal Halı Gaziantep'e 65-63 yenilen ancak rakibinin kural hatası yaptığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na itiraz eden Anadolu Efes,başvurusunun sonucunu bekliyor.

NTV Spor 13.10.2014 - 12:19
Efes itirazın sonucunu bekliyor

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, kuralın kesin olduğunu belirterek, "Kurala göre takımlar resmi müsabaka kadrolarında Türkiye ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş en az beş sözleşmeli sporcuya yer vermek zorundadır. Sözleşmesi olan Ruzic sonradan Türk vatandaşlığını kazanmış oyuncu. Bizim görüşümüz, müsabaka kadrosunda beş sözleşmeli Türk oyuncu olmadığı yönünde" dedi.

Rakipleri karşısındaki performanslarına da değinen Özerhun, "Mücadele kısmında biraz geri kaldık. Başa baş giden mücadelenin sonunda galip gelebilecek noktaya da geldik. Ama bu anlarda dış atışlarımızdaki düşüklük yenilgiye neden oldu. Zaten Royal Halı Gaziantep iyi bir takım, onları yakalayamadık. Sonunda da mağlup olduk" diye konuştu.
     
"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Takımın inişli çıkışlı sonuçlar almasını yeni oyuncuların çokluğuna bağlayan lacivert-beyazlı takımın yöneticisi, şunları söyledi:

"Genç Türk oyuncularımızın yanında tecrübeli ancak yeni yabancılardan kurulu bir ekibimiz var. Hepsi de ayrı ayrı takımlardan geldi. Milli takımlarında oynayanlar geç katıldı. Dünya Şampiyonası biter bitmez yoğun bir temponun içine giriliyor. Bu yoğun temponun içinde her takımda olduğu gibi zaman zaman istemediğimiz sonuçlar oluyor. Zamana ihtiyacımız var."

"Takımda oyun kurucu pozisyonunda eksiklik var mı " sorusunu Özerhun, "Eksik olarak gözüküyor. Avrupa'nın her takımında hemen hemen üç oyun kurucu bulunuyor. Durumu değerlendiriyoruz" diye yanıtladı.

THY Avrupa Ligi'nde 16 Ekim Perşembe günü Rusya'nın Unics Kazan takımıyla yapacakları maça da değinen Özerhun, "Zor maç olacak. Unics Kazan'ın iyi kadrosu bulunuyor ancak takip edebildiğim kadarıyla onların da çok sayıda yeni transferi var. Kadroları oturmuş gibi değil. İki lig maçı oynadılar ve ikisini de güçlükle kazandılar. Kazanarak gruba galibiyetle başlamak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...