"40 milyon liraya ihtiyacımız var"

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, gelecek yıl mayıs sonuna kadar 40 milyon liraya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

NTV Spor 13.10.2014 - 21:13
"40 milyon liraya ihtiyacımız var"

Yeşil-beyazlı kulübün Divan Kurulu Toplantısı Özlüce Tesisleri'nde yapıldı. 54 divan kurulu üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Recep Bölükbaşı, daha önce kulüpte ikinci başkanlık yaptığını, İbrahim Yazıcı'nın vefatının ardından 40 günlük başkanlık görevini yürüttüğünü anımsattı.
     
O dönemle bugün arasında özellikle ekonomik yönden büyük farklılıklar bulunduğuna işaret eden Bölükbaşı, "Biz büyük bir camiayız. Bursaspor'un mali durumunu biliyoruz. Büyük borçlar söz konusuydu. Kentimizin tüm dinamiklerinin yanımızda olması gerektiğini söylüyoruz. Biz balık tutmayı istemiyoruz. Tuttuğumuz balığın pişirilmesinde yardımcı olunmasını istedik. Biz projeler yarattık. Bursaspor taraftarından gelecek olan projeleri değerlendirip, hayata geçirmeyi hedefledik" dedi.
     
Bölükbaşı, hayata geçirdikleri projelerin mali dönüşümü için biraz zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan bir tanesi BİSEN Enerji ile Bursaspor Elektrik'i kurduk. Bunun başına bir arkadaşımızı aldık ve çalışmalarımıza başladık. Buradan hedeflediğimiz rakam 5 milyon TL. Bunu yapabilecek çok iyi bir kadro kurduk. İlk etapta kamu kurumları ile görüşüyoruz. Çok olumlu" diye konuştu.
     
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak "Bukart ile Passolig"in entegre edilmesi konusunda anlaştıklarını, bu projeden de uzun vadede 40-45 milyon lira gelir beklediklerini anlatan Bölükbaşı, lisanslı gıda ürünleri, benzin istasyonları gibi projelerinin de kamuoyunca yakından takip edildiğini bildirdi.
     
"GİDEN FUTBOLCULARDAN 7 MİLYON 620 BİN LİRA TASARRUF SAĞLADIK"
Bölükbaşı, Bursaspor'un şu anda 53-54 milyon lira kredi borcunun bulunduğunu, bunun 31 milyon lirasının bir önceki yönetim tarafından kullanıldığına işaret ederek, "Göreve geldiğimizde limitler tıkanmıştı. Önümüz açık değildi. 23 milyon liralık futbolcu, menajer alacaklarını kredi çekerek ödedik. Biz 31 milyon kredi üzerine 23 Milyon kredi kullandık. Giden futbolculardan 7 milyon 620 bin lira tasarruf sağladık. Transfer ettiğimiz futbolcuların maliyeti 10 milyon 600 bin lira. Gelecek yıl mayıs ayı sonuna kadar 40 milyon liraya ihtiyacımız var. Bunları nasıl karşılayacağız  İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Antrenmanları izliyoruz. Zaman içerisinde yeni transferlerimiz yavaş yavaş takıma uyum sağlayacak. Bursaspor'un bundan sonraki maçlarda güzel futbolunu devam ettireceğini ve bu güzel futbolun sonuca yansıyacağını inşallah önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Diğer takımlarda istenilen seviyelerde değil. 10. Haftaya kadar beklemek gerekiyor" dedi.
 
Bursaspor taraftarlarının Passolig almasını isteyen ve tribünlere davet eden Bölükbaşı, "Taraftarlarımız Bursastrore ürünlerine de ilgi göstersin. Lisanslı ürün alsınlar" ifadesini kullandı.
     
UEFA FİNANSAL KONTROL KOMİTESİ'NİN TALEBİ
Recep Bölükbaşı, UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin, "Kulübün Avrupa Ligi katılım payının askıya alınması ve gelir-gider tablosunu 15 Ekim'e kadar istemesi" konusuna da değinerek,  şu anda kulübün borcunun bulunmadığını söyledi.
     
Kulüpten yaklaşık 12 milyon lira alacağı olan futbolcularla da görüşüp konuyu büyük ölçüde çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Bölükbaşı, "Futbolcularımız ile toplantı yaptık. Sağ olsunlar konu ile ilgili gerekeni yaptılar. İnşallah önümüzdeki günlerde paraların bir kısmını veya tamamını öderiz. Bize destek verirseniz, bize güvenirseniz, biz bu sorunların üstesinden kalkacağımıza inanıyoruz" dedi.
     
"KOMBİNE KART SATIŞLARINI BU HAFTA RAFA KALDIRACAĞIZ"
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın, "Kulüpler Birliği'nde seyirciden dolayı bir görüşme yapılmadı mı " sorusuna Bölükbaşı, "Galatasaray'ın 80 bin dolayında Passolig almış taraftarı var. Beşiktaş'ın stadı yok, bu sayı 45 bin. Fenerbahçe'nin ise 51 bin. Konyaspor'un bile 35 bin. Bizim ise 16 bin başvurumuz var. Kombine kart satışlarını bu hafta rafa kaldıracağız" karşılığını verdi.
     
"Denetimden sonra Erkan Körüstan yönetimini mahkemeye vermeyi düşünüyor musunuz " sorusuna Bölükbaşı, "Biz İçişleri Bakanlığı'ndan şikayet üzerine denetleme geçirdik. Daha sonuçları gelmedi. Uluslararası denetim firmasına hesaplarımızı denetlettik. 'Eskiler şunu yapmıştır' diyemeyiz. Çünkü günah işleriz. O denetleme raporu geldiğinde denetleme başkanımızdan basına açıklamasını isteyeceğiz. Ben hiç kimseyi suçlayamam. Bazen şanssızlığınız olur. Çok güzel şeyler yapmak istersiniz, düşündüğünüz gibi gitmeyebilir. Raporun içerisinde ne var, ne yok bakacağız" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...