2003 motivasyonu

Maç öncesinde Skonto Stadı'nın skorbordunda Türkiye ile Letonya arasında 2003'te oynanan Avrupa Şampiyonası play-off baraj maçının görüntülerine yer verildi.

NTV Spor 14.10.2014 - 00:14
2003 motivasyonu
Riga'da 1-0 kazandıkları eşleşmenin rövanşında millilerle 2-2 berabere kalarak, 2004 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazanan Letonya, büyük sürprize imza atmıştı.
 
11 yıl sonra oynanan maç öncesinde Letonya futbolunda önemli bir dönüm noktası olarak sayılan mücadelenin görüntülerine yer verildi. Görüntülerde Türk futbolcuların üzgün halleri, Letonyalı futbolseverlerin sevinç gösterileri  yer aldı.
 
Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de izledi. Müsabakayı protokol tribününden takip eden Demirören ve yöneticilere iş adamı Sadettin Saran da eşlik etti.
 
Karşılaşma öncesinde seremonisinde Letonyalı futbolseverler, İstiklal Marşı'na saygısızlık yaptı. Seremonide ilk olarak okunan İstiklal Marşı sırasında, kale arkasında yer alan fanatik Letonyalı taraftarlar kendi marşlarını söyledi.
 
Riga'da oynanan maça ev sahibi takımın taraftarları ilgi göstermedi. Yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Riga'daki milli maçta Letonyalı seyirciler takımlarını yalnız bıraktı. Letonyalıların ilgisizliğine rağmen, Letonya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan yaklaşık bin Türk, A Milli Takımı desteklemek için tribündeki yerini aldı.

Sayfa Yükleniyor...