"Miadı doldu"

Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda, İzlanda'ya 2-0 yenilirken; teknik direktör Guus Hiddink'e ağır eleştiri geldi.

NTV Spor 14.10.2014 - 11:06
"Miadı doldu"

Ajax ve Barcelona'nın eski ortasaha oyuncusu Ronald de Boer, maçı Sky Sports'a yorumlarken, Guus Hiddink'in görev süresini doldurduğunu açıkladı.

Gylfi Sigurdsson'un golleriyle sahadan yenik ayrılan Dünya Kupası yarı finalistleri'nde Guus Hiddink'in Louis van Gaal'in yerine getirilmesini eleştiren De Boer, "Bana göre Guus Hiddink'in gerçek bir oyun planı yoktu. Oyuncuları bir plana yönlendirememiş. Örneğin hücuma dönük orta saha oyuncularının Robin van Persie'yi desteklemelerini beklerdim. Ancak böyle bir şeyi göremedim"  dedi.

Daha önce Hollanda ile ikişer Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerine giden De Boer, daha önce Türkiye ile de başarısız bir dönem geçiren Van Gaal'in yerine takımın bışana Ronald Koeman'ın gelmesi gerektiğini kaydederken, "Koeman bu göreve hazırdı ve gerçekten bu görevi istiyordu. Hiddink'e büyük saygım var; ancak 67 yaşında ve artık süresi doldu" diye konuştu.

Diğer bazı büyük takımların da Euro 2016 elemelerinde zorlandığını hatırlatan De Boer, örnek olarak ise Almanya'yı gösterdi.  Almanya'nın Dünya Kupası'nda başarılı olduğunu vurgulayan De Boer, "Dünya Kupası'nda iyi oynadıktan sonra, bu tür oyunlarda da başarılı olmanız bekleniyor. Her zaman dediğim gibi hedefe tam olarak yönelmezseniz başarılı olamazsınız. Normal olarak herşeyinizi verirseniz iyi bir takım olursunuz ve fark yaratırsınız. Eğer yüzde 3 veya 5'inizi verirseniz, zorlanırsınız" diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...