"İlk golümüz Türkleri çıldırttı"

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Türkiye ile 1-1 berabere kalan Letonya bir puana sevindi.

NTV Spor 14.10.2014 - 12:18
"İlk golümüz Türkleri çıldırttı"

Evsahibi ülke basınında geniş yer verilen Türkiye maçı için genel olarak sonuçtan memnun yorumlar yapılırken takımın elemelerdeki ilk golünün puan getirdiğine dikkat çekildi.

NRA gazetesinin haberinde, Türkiye'nin ilk dakikadan itibaren sahaya ağırlığını koyduğunu, Umut Bulut ve Arda Turan ile gole çok yaklaştığını belirterek Letonya kalecisi Aleksandrs Kolinko'nun mükemmel kurtarışlar yaptığı belirtildi. Haberde, Türklerin fırsatı değerlendiremediği ve maçtan bir puanı kurtardıkları kaydedildi.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetesi Diena da Letonyalı oyuncuları kahraman ilan ederek, "90 dakika boyunca Türkiye birçok pozisyona girdi, topu sahamızda tuttu. Fakat karşısında iyi ve kaliteli savunma yapan Letonya vardı. Türklerle kahramanca savaştık" değerlendirmesini yaptı.

Apollo gazetesi ise "Türklerle savaştık" başlığını atarak "Türkiye, ilk yarıda bir çok pozisyonda bizi affetse de müthiş golle öne çıktı fakat sonuna kadar mücadele ederek yenilmekten kurtulduk" ifadelerini kullandı. Haberde, İskoçyalı hakem Bobby Madden de eleştirilerek, tansiyon arttığında daha soğukkanlı davranmayarak kartların adeta havada uçuştuğunu belirtildi.

"Güçlü Türkiye karşısında zaferle ayrıldık. Kalecileri Volkan Babacan'a pek fazla iş düşmedi ama penaltıdan ilk golümüzü attık" yorumuna yer veren haber portalı DELFI de alınan beraberliği büyük başarı olarak gördü.

Sporta Centrs ise "Elemelerde ilk golümüz Türkleri çıldırttı" manşetini kullanırken sosyal medyada da Letonya taraftarlarının skordan ve oyundan memnun oldukları yönündeki yorumları ağır bastı.

Sayfa Yükleniyor...