UEFA ve AB'den işbirliği!

UEFA ve Avrupa Birliği (AB), futbolda şike, ırkçılık ve dopingle mücadelede işbirliği yapacak.

NTV Spor 14.10.2014 - 20:07
UEFA ve AB'den işbirliği!
UEFA Başkanı Michel Platini, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve spordan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Androulla Vassiliou tarafından imzalanan işbirliği anlaşmasında; şikenin önlenmesi, tespiti ve soruşturulması için spor kuruluşları ve kamu otoriteleri arasında bilgi paylaşımı dahil yakın işbirliğinin gerekli olduğu belirtiliyor.
     
3 yıl süreli anlaşmada, futbolun bütünlüğüne yönelik tehditlerle mücadelenin yanında bu sporun promosyonuna, ekonomik ve sosyal hayatta tam potansiyelinin yakalanmasına yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi öngörülüyor.
     
Platini, imza töreninde yaptığı açıklamada, "AB'nin arta desteğiyle sporun etiğini güvence altına alma ve iyi yönetişimi teşvik etme mücadelemiz yoğunlaşacak. Birlikte çalışarak ayrımcılık, şike ya da şiddet olsun futbolun karşılaştığı meydan okumaların üstesinden gelmeyi sağlama alacağız" dedi.
     
Spordan sorumlu AB Komiseri Vasiliou ise profesyonel sporların istikrarını, kendine has özelliklerini muhafaza ve AB yasalarına tam uyumlarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...