Premier Lig'de biletler el yakıyor!

İngiltere Premier Lig'de statta maç izlemek el yakıyor. BBC'nin hazırladığı dosyaya göre; Ada'daki ortalama bilet fiyatları; Alman Ligi Bundesliga'nın 4 katına kadar çıkmış durumda...

NTV Spor 15.10.2014 - 12:43
Premier Lig'de biletler el yakıyor!

İngiliz yayın kurumu BBC, Ada'daki bilet fiyatlarıyla ilgili geniş kapsamlı bir araştırma dosyası hazırladı. Son yıllarda futbol kulüplerinin bilet fiyatlarında büyük artışa gittiğine dikkat çeken BBC, dosyasında çarpıcı rakamlara yer verdi.

Premier Lig'de en pahalı maç günü bileti satan kulübün Arsenal olduğunu belirten BBC, Londra ekibinin maçını izlemek isteyenlerin en az 97 Sterlin'i yani 350 TL'yi gözden çıkarması gerektiğini yazdı. BBC'nin araştırmasına göre Arsenal en yüksek bedelle kombine bilet satan kulüp olarak da dikkat çekiyor.

Londra ekibinin sezonluk biletine sahip olmanın bedeli; ortalama 2 bin Sterlin... Arsenal'in en düşük kombine bilet fiyatı ise bin Sterlin civarında. Bu rakam bile; Premier Lig'de yer alan 17 kulübün en pahalı sezonluk biletinden bile daha pahalı. Premier Lig'de taraftarından maçları izlemek için en az para talep eden kulüp ise Manchester City... City'nin en düşük kombine bilet fiyatı 300 Sterlin...

Araştırma, İngiltere ile Almanya arasında bilet fiyatları konusundaki uçurumu da gözler önüne serdi. Araştırmaya göre  Ada'daki ortalama bilet fiyatları; Alman Ligi Bundesliga'nın 4 katına kadar çıkmış durumda... Almanya'da, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Schalke 04 veya Bayer Leverkusen'in maçlarını izlemek isteyen futbolseverler maç günü 13 Sterlin karşılığında bilet alabiliyor.

Sayfa Yükleniyor...