"Yaptırımlarımız çok farklı olacak"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, tüm kulüplere uyarıda bulundu. Mali yapıların düzeltilmesini isteyen Demirören, bunun gerçekleşmemesi halinde yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi. Federasyon başkanının bu açıklamaları, PTT 1. Ligi'ndeki kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı toplantıda geldi.

NTV Spor 16.10.2014 - 22:31
"Yaptırımlarımız çok farklı olacak"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunda Süper Lig'den, 3. Lig'e kadar tüm takımların yaşadığı sorunların aynı olduğunu belirterek, Biz federasyon olarak kararlıyız. Süper Lig kulüplerimiz de dahil mali düzenleme yapılmadığı sürece federasyon olarak yaptırımlarımız çok farklı olacak dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı ile PTT 1. Lig'deki 15 takımın kulüp başkanları Antalya'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Antalyaspor yönetimi tarafından organize edilen toplantıda PTT 1. Lig'deki kulüplerin yaşadığı sorunlar görüşüldü ve TFF Başkanı Demirören'e aktarıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Demirören ile kulüp başkanları bir restoranda akşam yemeği yedi. Burada basın açıklaması yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, PTT 1. Lig takımlarının mali finans ve fair-play yapısını uygulaması konusunda kulüp başkanlarının oluşturacağı heyetle federasyona bir öneride bulunmalarını beklediklerini söyledi.

"YAPTIRIMLARIMIZ ÇOK FARKLI OLACAK"
Mali düzenleme konusunda kulüp başkanlarıyla hem fikir olduklarını kaydeden Demirören, "Türk futbolunun Süper Lig'den 3.Lig'e kadar aynı sorunları yaşıyor. Biz federasyon olarak kararlıyız mali düzenlemeyi kulüplerimiz yapmadığı sürece bizim bundan sonraki dönemlerde federasyon olarak yaptırımlarımız çok farklı olacak. Kişiler geçici kulüpler, camialar kalıcıdır. Her başkan camia için hareket etmek zorunda. Futbol hafta sonu oynanan bir oyun değil, futbol bütün sezon senelerce oynanan ve oynanacak bir oyun. Herkesin futbola ben değil biz diye bakması gerekiyor. Türkiye'de PTT 1. Lig başkanları da bu görüşü paylaştılar. Ortak daha güzel başarılar yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"BANA MI SORDUN"
Başkan Demirören, kendisine soru yönelten gazetecilere, PTT 1. Lig açısından önemli bir toplantı sonrası gündemi değiştirmek istemediği için cevap vermek istemediğini belirtti.

Başkan Demirören, "Her soracağınız soruya cevap vermem çünkü bu gündem kalır başka gündemler meydana gelir. Bugün PTT 1. Lig'i olarak çok önemli. İlk defa PTT 1. Lig başkanları bir araya geldi futbolu ele aldık. İlerisi için hareket ediyoruz, gündemin bu olması gerekiyor" dedi. Bir gazetecinin Türkiye Milli takımının 2016 Avrupa Şampiyonası öne eleme grup maçlarındaki performansı hakkındaki sorusuna da Demirören, "Bana mı sordun. Ben bunun haricinde başka açıklama yapmayacağım" dedi.

TAKIMLARIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ise PTT 1. Lig'deki kulüp başkanları olarak daha önce İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıların ardından Antalyaspor olarak tüm kulüp başkanlarıyla bir arada olmak istediklerini anlattı.

PTT 1. Lig'in sorunlarını görüşmek amacıyla toplantı yaptıklarını anlatan Gencer, 15 kulüp başkanının katıldığı toplantıya kulüplerin yaşadığı sorunların TFF Başkanı Demirören tarafından dinlendiğini ifade etti. Gencer, "Umut ediyoruz ki en kısa zamanda federasyon olarak gerekli çözümlerde bulunulacaktır" diye konuştu.

Başkan Gencer, PTT 1. Lig takımlarının Aralık ayında TFF Başkanı Demirören ev sahipliğinde Riva Tesislerinde bir araya geleceklerini söyledi. Gencer ayrıca toplantıda alınan kararların ilerleyen günlerde yayınlanacağını aktardı. Toplantıya Boluspor, Kayserispor, Elazığspor kulüpleri başkanlarının mazeret belirterek katılmadığı ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...