"Rakip takım hocasını tanımıyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 3-1'lik Mersin İdman Yurdu galibiyeti sonrası Rıza Çalımbay'ı eleştirdi.

NTV Spor 19.10.2014 - 19:38
"Rakip takım hocasını tanımıyorum"

Galibiyeti yorumlayarak sözlerine başlayan Halilhodzic, "“Bu galibiyetin bizim için çok iyi olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kariyerim boyunca bir maç kazanmak için bu kadar yorulmamıştım. Takımım iyi bir maç çıkarttı. Geçen maçla hiç alakası olmayan bir performans sergiledik. Bu akşamki gibi oynamaya devam edebilirsek her rakibi zorlar ve galibiyete ulaşabiliriz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Davranışları, istekleri ve bu akşam ortaya koydukları kaliteden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ağır bir zeminde oynadık ve kazandık. Üç gol attık. 9 da gol pozisyonuna girdik. Gereksiz bir faulle penaltı pozisyonu verdik. Bu akşamki maçı kazanmak kolay değildi. Bu galibiyet bize moral ve güven verdi. Hem neşeli hem de daha iyi bir ortamda çalışma imkanı bulacağız. Yine bir sakat verdik. İlk bilgiler net değil ama umarım Mustafa'nın durumu ağır değildir. İkinci pozisyonda Serdar'ın pozisyonunda da yüreğimiz kalktı. Pozisyon hemen önümüzde oldu. Ayağında kırık olduğunu sandım ve çok korktum. Neyse ki önemli bir şeyi yokmuş" dedi.

OCAKTA DEĞİŞİKLİK VAR
Geçen hafta oyuncularla kendi arasında sert bir iletişim olduğunu hatırlatan Boşnak çalıştırıcı, "Geçen hafta kaybettiğiniz maçtan sonra ne kadar sinirlendiğimi hatırlarsınız. Oyuncularım ve benim aramda sert bir iletişim oldu. Muhtemelen hoca olarak en kötü maçımdı. Şunu söylemiştim, bu bir kere olur ve bir daha görmek istemiyorum. Oradaki oyunu ikinci kez ortaya koymamız mümkün değildi. Bu nedenle milli kamp arasında iyi çalıştık. İyi odaklandık. Gördüğünüz gibi her oyuncu koştu ve mücadele etti. Bu şekilde devam etmesini istiyor ve umuyorum. Bu şekilde mücadeleye devam etmeyen takımdan ayrı kalır. Çalışmalarımızda bir takım sıkıntılar oluyor. Ocak ayında muhtemelen bir takım değişikliklere gideceğiz. Buraya çalışmak için geldim. Hedeflerimiz var. Beklediğimiz hedeflere hazır olmayanlar var. Sakatlıklarla mücadele ediyoruz bir yandan. Takımın motivasyonunu yukarıya çıkarmak beni yoruyor. Oyuncularıma Trabzonspor'daki beklentilerin yüksek olduğundan bahsettim. Bu beklentileri kaldıramayacak oyuncularla yollarımızı ayırırız" ifadelerini kullandı.

"RAKIP TAKIMIN HOCASINI TANIMIYORUM"
Maç sonrası Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın kendisini "Kırmızı kart pozisyonunda Vahid Halilhodzic hakemin üzerine yürüyor. Trabzonspor gibi bir kulübü çalıştırdığını unutmamalı" yönündeki ifadeleriyle eleştirmesinin sorulması üzerine Trabzonspor teknik patronu, "Rakip takım hocasını tanımıyorum. Benim hakkımda yaptığı eleştirileri kaba buluyorum. Oyuncusu tesadüfen kırmızı kartla oyun dışına atılmadı. Bir şey oldu ki biz de buna tepki gösterdik. Oyuncumuzun ayağının kırıldığını sandık. 5 dakika öncesinde Mustafa Akbaş sedyede hastaneye getirilirken kustu. Trabzonspor'da kendi sahanızda böyle bir olay yaşanırken benden kulübede oturmamı kimse bekleyemez. Şikayetimi dile getirmek benim görevim. Rakip takım antrenörünün benim için eleştirilerini kabadan daha fazla buluyorum. Hocalığı ondan öğrenecek değilim. 45 yıldır hocalık yapıyorum. Daha öncesinde sadece bir kez tribünlere gönderildim. İki Dünya Kupası ve sayısız şampiyonlar ligi maçına çıktım. Herkes işine baksın" diyerek sert açıklamalar yaptı.

Saha içerisinde kendisinden hiçbir zaman kötü söz duyulmadığını söyleyen Halilhodzic, "Ben sadece oyuncumu savunurum. İletişim sorunu yaşıyorum. Vücut dilimi kullanmak zorunda kalıyorum. Beni tanımayanlar bundan hoşlanmıyorlar. Bunu da anlayışla karşılıyorum ama insanım ve oyuncularımı korumaya devam edeceğim" diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...