Dortmund galibiyete hasret kaldı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Borussia Dortmund, Bundesliga'da son yılların en kötü dönemlerinden biri yaşıyor... Sarı-siyahlılar, ligde oynadığı son 5 maçtan da galibiyet çıkaramadı.

NTV Spor 20.10.2014 - 11:40
Dortmund galibiyete hasret kaldı

Borussia Dortmund adına 2014-15 Bundesliga sezonu çok da iyi gitmiyor. Lige sahasında Bayer Leverkusen yenilgisiyle başlayan sarı-siyahlı ekip, ardından Augsburg ve Freiburg'u mağlup etti. 13 Eylül'de oynadığı Freiburg maçından bu yana ligde galibiyet yüzü göremeyen Borussia Dortmund, bu süreçte oynadığı 5 maçın dördünü kaybetti, birinden de beraberlikle ayrıldı.

Hafta sonunda Köln'e 2-1'lik skorla boyun eğen sarı-siyahlılar, 8 hafta sonunda topladığı 7 puanla ligde 14. durumda bulunuyor. Sarı-siyahlılarda teknik direktör Jurgen Klopp, Köln maçını değerlendirirken, "Amaçsız bir futbol oynadık" ifadelerini kullandı ve mağlubiyeti yaptıkları basit hatalar nedeniyle aldıklarını dile getirdi.

Kulübün Sportif Direktörü Michael Zorc ise son yılların en kötü dönemlerinden birini yaşadıklarını söyledi.

Borussia Dortmund'un Köln ile oynadığı maçta İlkay Gündoğan 14 ay sonra ilk kez sahalara dönerken sakatlıktan dönen Marco Reus ve Henrik Mkhitaryan Klopp'un onbirinde yer aldı.

Galatasaray ile Borussia Dortmund 22 Ekim Çarşamba günü TT Arena'da karşı karşıya gelecek.

 

Sayfa Yükleniyor...