"2022 kışın oynanmalı"

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Katar'ın evsahipliği yapacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yüksek hava sıcaklığı nedeniyle kışın oynanması gerektiğini söyledi.

NTV Spor 21.10.2014 - 15:29
"2022 kışın oynanmalı"

Fransız basınına konuşan Blatter, Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yazın oynanmasına karşı olduğunu vurgulayarak, "Turnuvayı yazın düzenleyemeyiz. Stadyumlarda hava sıcaklığını düşürebiliriz ama bütün ülkenin üzerine bir çatı kuramayız" dedi.
     
Dünya Kupası'nın kışın oynanmasının uygun olacağını savunan 78 yaşındaki Blatter, "Bu duruma bir çözüm bulmalıyız. En uygun tarih, yıl sonu çünkü 2022'nin başında başlatırsak, bu kez de Kış Olimpiyatları'na denk gelecek. Kasım-aralık en uygun aylar" değerlendirmesinde bulundu.
     
Konuyu netleştirmek için uluslararası spor takvimi üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Blatter, FIFA Dünya Kupası'nın kendileri için en önemli organizasyon olduğunu vurguladı.
     
Katarlı yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamalarda, statların altına ve çevresine kurulacak klima sistemleriyle turnuvanın yazın oynanmasında sakınca olmayacağını öne sürmüştü.

Sayfa Yükleniyor...