Ferguson'dan Moyes'e salvo!

Sir Alex Ferguson, David Moyes'i eleştirdi ve takımın düşüşündeki etkenin halefi olduğunu açıkladı.

NTV Spor 21.10.2014 - 19:09
Ferguson'dan Moyes'e salvo!

Manchester United'la yaşadığı başarılarla efsane olan; ancak Mayıs 2013'te emekliliğini açıklayan Sir Alex Ferguson, çok konuşulan otobiyofrafi kitabını güncelledi. Alex Ferguson'un kitabına eklediği bölümler arasında Manchester United'daki düşüş yer alırken, İskoç spor adamı kötü gidişin sorumlusu olarak David Moyes'i gösterdi.

Efsane isim kendisinin eleştirilmesine yanıt verirken, "Suç bende değil, takımı yavaş oynatan Moyes'in sistemidir. Oyuncular yavaş futbola alışkın değildi" dedi.

Moyes'in yaşlı oyuncuları devraldığı, takımın "modası geçmiş" bir halde bırakıldığı yorumlarını reddeden Ferguson, vatandaşını tek başına takımın başına getirdiği ve kovulmasında da pay sahibi olduğu iddialarına da katılmadığını söyledi. Çalıştıkları dönemde işlerini "sessizce, mükemmel ve profesyonelce" yaptıklarını söyleyen Ferguson, Moyes'in kovulmasında kendisinin de payı olduğu iddialarını da yalanladı.

Ferguson, Moyes'in Manchester United'da görev almanın kıymetini bilemediğini dile getirirken, "Manchester United'a gelmesi onun için büyük bir adımdı. Ancak o kulübün büyüklüğünü kavrayamadı. Asistanım Mike Phelan ile devam etmesini istedim. Ancak o kulübü bilen bir çok kişiyle yollarını ayırdı." diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...