Böyle bir gece yaşanmadı

Şampiyonlar Ligi'nde 3. haftada dün akşam oynanan 8 maçta 40 gol atılırken, bir çok rekor kırıldı.

NTV Spor 22.10.2014 - 10:44
Böyle bir gece yaşanmadı

Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçta ilk kez 40 gole ulaşıldı. Şampiyonlar Ligi'nde bir gecede 40 gole ikinci kez ulaşıldı. 1 Ekim 1997'de oynanan 12 maçta toplam 44 gol atılmıştı. Ogün temsilcilerimizden Galatasaray, Parma'ya deplasmanda 2-0 yenilmiş, Beşiktaş ise tarihinin en başarılı sonuçlarından birini alırken; Paris Saint Germain'i, Oktay Derelioğlu'nun 2 ve Ertuğrul Sağlam'ın 1 golüyle 3-1 yenmişti. Gecenin en gollü maçı Rosenborg ile Olympiacos arasında oynanmış ve o karşılaşma da 5-1 evsahibi ekibin üstünlüğüyle sona ermişti.

5 gol ortalamasının yakalandığı dün gecede bu alanda da bir başka rekor kırıldı.

Shakhtar Donetsk, Bate Borisov'u deplasmanda 7-0'la geçerken, rakibinin kendi sahasında 14 aylık yenilmezlik ünvanını sonlandırdı. Belarus ekibinin hezimetinde başrol oynayan ve 5 gol atan Luiz Adriano, Lionel Messi'nin rekoruna ortak oldu. Brezilyalı, Messi'nin Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atma rekorunu egale etti. Ancak Adriano, deplasmanda bir maçta en çok gol atan isim oldu. Adriano, ilk yarıda 17 dakika içinde 4 kez (28, 36, 40, 44) fileleri havalandırarak bu gol sayısına en kısa sürede ulaşan futbolcu oldu. Ayrıca Adriano, turnuvada bir maçta 4 ve üstü gol atan 12. futbolcu olmayı da başardı.

Shakhtar Donetsk, sahadan farklı galip ayrılırken, ilk defa bir Şampiyonlar Ligi takımı bir devrede 6 gol attı.

Shakhtar ayrıca, Marsilya'nın 3 Kasım 2010'da Zilina'yı deplasmanda 7-0 yenerek kırdığı en farklı dış saha galibiyet rekoruna da ortak oldu.

Roma'yı 7-1 yenen Bayern Münih, İtalyan takımlarına Avrupa kupalarında deplasmanda 7 gol atan tarihteki ilk ekip oldu. 

Chelsea, Maribor'u 6-0 yenerken, Şampiyonlar Ligi'ndeki en farklı galibiyetini elde etti.

Sayfa Yükleniyor...