Bayern'den tehlikeli (?) ziyaret!

Bayern Münih, Roma'yı tarihi bir skorla 7-1 yenerken, maç sonrası Papa'yı ziyaret etti.

NTV Spor 22.10.2014 - 14:44
Bayern'den tehlikeli (?) ziyaret!

Bayern Münih teknik heyet ve futbolcuları, Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenige'yle birlikte Katoliklerin dini lideri Papa Francis'i ziyaret etti. Ziyaret'te Alman ekibi, Papa'ya futbol topuyla birlikte üzerinde isminin yer aldığı bir forma hediye etti. Bayern ayrıca hayır işleri hayrına düzenlenecek organizasyonlar için Vatikan'a 1 milyon Euro bağışta bulundu.

PAPA'NIN ZİYARETLERİ TAKIMLARI KÖTÜ ETKİLİYOR 
Bayern'in Papa ziyareti akıllara önceki ziyaretleri getirdi. Daha önce ya bazı takımlar Papa'yı ya da Papa bazı takımları ziyaret etmiş; ancak bu kabullerin sonu takımlar aleyhine işlemişti. 1987'de papa 2. John Paul, Münih'i ziyaret etmiş, Bayern, o yıl Porto'yla oynadığı Şampiyon Kulüpler Kupası finalini sürpriz bir şekilde 2-1 kaybetmişti. Papa'nın aynı yıl yolu Gelsenkirchen'e düştü; ancak bölgenin önde gelen takımlarından Schalke 04 o sezonu 13. tamamladı, ertesi yıl ise bir alt lige gitti.

2. John Paul'den sonra görev yapan Papa XVI Benedict, Ağustos 2005'te Köln'deki Dünya Gençlik Günü'ne katıldı ve kulüp o sezon 2. lige düştü. Papa XVI Benedict, 2011 Eylül'ünde Olimpiyat Stadı'nda Hertha Berlin'i ziyaret etti, aynı yıl Hertha da kümeye gitmekten kurtulamadı.

Sayfa Yükleniyor...