Aldığı teklifleri gazetecilere gösterdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Avrupa’da yollarına devam etmek için Lokeren maçını kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Boşnak çalıştırıcı başarılı olduklarını söylerken aldığı transfer tekliflerinin mesajlarını da basınla paylaştı.

NTV Spor 22.10.2014 - 16:30
Aldığı teklifleri gazetecilere gösterdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Lokeren maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında şaşkınlık yaratan bir harekete imza attı! Boşnak çalıştırıcı, aldığı transfer tekliflerinin mesajlarını basına gösterdi. 
 
Trabzonspor'a imza atmadan önce 2 teklif aldığını açıklayan Boşnak hoca, cep telefonundaki mesajları göstererek şunları ifade etti: “Buraya gelmeden önce 2 teklif geldi. Ve o teklifler şuan aldığım miktarın 3 katı. Geçen de arkadaşımızdan ‘istifa edecek misiniz' diye bir soru geldi. Ben bu sene bir şey yapmaya, oturmaya çalışacağım. Ama baktım ki imkansız o zaman hiç bir sorun olmadan giderim. Ben de Trabzonspor'u şampiyon yapmak isterim. Trabzonspor şampiyon olsun diye çalışıyoruz.”

BU MAÇI KAZANMAK ZORUNDA
Avrupa maçlarının her zaman zor olduğuna dikkat çeken Boşnak teknik adam, “Trabzonspor Avrupa Kupası'nda devam etmek istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. Lokeren takımını tanıyoruz. 2-3 seneden beri Belçika'da iyi sezon geçiriyorlar. O yüzden çok hassas bir maç bizi bekliyor. Ama takımımın yeterli kalite ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum ve yarın bunu sergileyeceğiz. Mersin İdman Yurdu galibiyeti bize çok zevk kattı ve neşelendirdi. Ama Avrupa Kupası farklı bir şey. Bu maçın hazırlıklarını yaptık. Yarın Trabzonspor'un çok iyi bir sunumunu ve peşinde de galibiyeti bekliyorum.” dedi.

Trabzonspor'un hala gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Halilhodzic, şöyle devam etti: “Gol pozisyonlarında bitirme noktasında bir takım eksiklerimiz var. Ama takım gelişiyor. Bu gelişme süresi bitmiş değil. Bu gelişmeyi hızlandırmak isterken bazı sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bizim çalışma tempomuza, şeklimize adapte olamayan değişikliklere müdahale edeceğiz. Bizim de ilk başta istediğimiz gibi hızlı bir gelişime hemen ulaşamadık. Biliyorsunuz takımın yüzde 80'i değişti. Yabancı oyuncuların da uyumu ve sahada her şeyi hemen yansıtması mümkün olamıyor. Böylesi bir takımla da kolektif bir ortamı oluşturmak zor oluyor. Bu yüzden çok çalışıyoruz. Kolay da değil ama bu yönde devam edeceğim.”

Eski bir forvet olarak kendisinin de golcülerinin daha çok gol atmasını istediğini anlatan Halilhodzic, Mersin maçında olduğu gibi yarın da ofansif bir takımla mı sahaya çıkacakları yönündeki soruya şu cevabı verdi: “Her takımın ilk teması defanstır, her şey defanstan başlar. Genelde tek forvet oynattığım yönünde bilgiler geliyor. Top bizdeyken 6-7 hücumcu ile oynuyoruz. Ama bunların bazısı orta yapacak, bazıları kale önünde olacak. Benim futbol vizyonum budur. 8-9 oyuncusuyla defans yapamayan bir takım fazla başarılı olamaz. Benim oyun anlayışımda 3-4 forvet oyuncusu koyabilirim ama onlar da defans yapmazsa maçı kaybedersiniz. Forvet oyuncusunun sahada miktarı önemli değil, gollere o garantilemiyor. Aslında sahaya oyuncuların birbiri ile uyumu, anlaşmaları, hangi noktada birbirlerini topla buluşturacakları hisleri çok önemli. İleriye doğru oyunu geliştirmek için idmanlarda çok çaba harcıyoruz. Ben çok çalıştırıyorum ama bazı oyuncular bu çalışmayı neden yaptığımızı anlayamıyordu. Dün de böyle biri çalışma yaptık, bugün de böyle bir çalışma yapacağız. Takımımda her oyuncuya artık kesin rolünün ne olduğunu anlatmam gerekiyor.”

Yarın galibiyeti ihtiyaçları olduğunun da altını çizen Halilhodzic, “Geçen maçta (Mersin İdman Yurdu) yetirince ofansif bir takım sürdüm sahaya. Ama sakatlıklarla da mücadele ediyorum. Ben hayatımdan böyle bir sorunla karşılaşmadı. 2 ayda 4 kırık. Sportif anlamda benim en zor geçirdiğim 3 aydı. Birçok problemle karşılaştım. Bazı oyuncular çalışmayı reddetti. Böylesi bir olayı da ilk kez gördüm. İyiye doğru gidiyoruz ama Trabzonspor henüz mükemmel bir yerde değil. Bize zaman lazım.” şeklinde konuştu.



“BEŞİKTAŞ, GALATASARAY, FENERBAHÇE TRABZONSPOR'DAN DAHA İYİ”
Vahid Halilhodzic, rakiplerinin durumunu da göz önüne aldığında Süper Lig'de takımını sezon sununda nerede gördüğü şeklindeki soru üzerine, bu soruya şimdiden cevap vermenin erken ve zor olduğunu ifade etti. Takımın yüzde 80'in değiştiğini hatırlatan tecrübeli taktisyen, “Ben gelmeden burada ‘Vahid hoca gelecek ve Trabzonspor şampiyon olacak' diye bir düşünce oluşmuş. Ligde Trabzonspor'dan iyi takımlar var. Bana ‘size şampiyonluğa ulaşabileceğiniz bir takım hazırlıyoruz' dendi. Ama Avusturya'da kampa gittiğimizde 2. Lig takımı olduğunu gördüm. Biz şuanda bir oluşum içerisindeyiz. 10 günde transfer gerçekleştirdik ve hangilerini yapabildiysek onları aldık. İyiden iyiye gidiyoruz. 3 maçımızı da kazanırsak o zaman size birçok şey de olumlu düşüncemi söyleyebilirim. Ama Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray şuan Trabzonspor'dan daha iyi takım. Bunun tersini söyleyen varsa yanlış düşünüyorum. Ama ben onlara karşı diş gösteremeyiz demiyorum. Evimizdeki Fenerbahçe maçını çok farklı kazanabilirdik ama kazanamadık. Sezon sonuna kadar neler yaşarız bilemiyorum. Ama ben sizden daha istekliyim. Bu sene Trabzonspor'un şampiyon olmasını ben sizden daha çok görmek isterim. Ama herkesin bu anlayışa inandığını görmüyorum. Oyuncuların içerisinde de var.”



Türkiye'ye gelmeden önce bir kez cezalandırıldığına değinen Halilhodzic, kısa sürede 2 kez tribüne gönderildiğine işaret etti. Dil sorunu nedeniyle el hareketlerinin hakemlerce yanlış anlaşıldığını savunan tecrübeli hoca, “Muhtemelen bu konuda Başkanım bana da bir ceza verecek. Benim de bir disiplin eksikliğim oldu. Ben de oyuncularımla saha kenarında olmayı isterim. Tribünde saklanmaktansa oyuncularımın yanında oymaya isterim. Daha dikkatli olmam ve o çizgileri geçmemek gerekecek.” dedi.

Boşnak teknik adam, Cardozo ve Yatabare'nin uzun süre aynı anda oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine de şunları söyledi: “Muhtemelen ‘evet' ama bunu çalışmanız gerekiyor. Birini hangi, diğerini hangi pozisyonda oynatacaksınız. Sadece ikisi de değil, arkalarında kimi oynatacaksınız. Sadece forvet değil, sahada bütün organizasyonu ona göre yapmalısınız. Bunun mükemmel olmasını isterseniz belki bir beki 2 sene çalışmalısınız. Bunların hemen olmasını beklersiniz yanılırsınız. Yarın belki beraber başlayabilecekler. İdmanlarda denedik, sahada da deneyeceğiz.” Boşnak teknik adam, Messi ve Ronaldo'nun bile bir arada oynayamayacağını öne sürdü. Halilhodzic, günümüzdeki golcülerin çok egoist oldukları için dünyada çift forvet oynayan takımların az olduğunu dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...