Adriano Shakhtar'da mutlu!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna temsilcisinin son maçında attığı 5 golle dikkati çeken Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano, futbol kariyerini kulübünde sonlandırmak istiyor.

NTV Spor 22.10.2014 - 17:09
Adriano Shakhtar'da mutlu!

Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano, kulübünde mutlu olduğunu söyledi.
     
Shakhtar Donetsk'de 2007'den bu yana oynadığını hatırlatan Adriano, "Kulübümle sözleşmem 2015'te sona eriyor. Ama kariyerime çok şeyler katan Shakhtar'da futbol hayatımı bitirmek, beni mutlu eder" dedi.

Teknik direktör Mircea Lucescu'dan övgüyle bahseden Adriano, "Sanki Brezilyalı futbolcularla çalışmak için doğmuş. Brezilyalıların bilinen bir futbol kalitesi olsa da Lucescu özellikle bireysel yeteneklerimizi sergileyerek gelişmemize ve bunu sahaya yansıtmamıza çok yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.
     
Shakhtar'a geldiğinde Lucescu'nun kendisine güvenerek takımın hücumunda en önemli rolü kendisine verdiğini söyleyen Adriano, "Daha önce forvet arkasında oynuyorken kaleye en yakın futbolcu oldu. Bu sisteme alışmak bir yılımı alsa da artık Lucescu'nun oyun planında kendimi çok rahat hissediyorum" şeklinde konuştu.
     
Adriano, Ukrayna Milli Takımı'nda forma giyebilmek amacıyla vatandaşlığa başvurduğunu da belirtti.
     
Shakhtar formasıyla çıktığı 246 maçta 117 kez fileleri havalandıran Brezilyalı golcü, Şampiyonlar Ligi'nde takımının deplasmanda Bate Barisov'u 7-0 yendiği karşılaşmada attığı 5 golle Lionel Messi'nin "turnuvada bir maçta en çok gol atan oyuncu" rekorunu egale etmiş ve ilk yarıda 17 dakika içinde 4 kez (28, 36, 40, 44) fileleri havalandırarak bu gol sayısına en kısa sürede ulaşan futbolcu olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...