Schumi'den sevindirici haber

Kayak kazası sonrası tedavisi evinde süren eski Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumunun "iyiye gitmeye müsait" olduğu bildirildi.

NTV Spor 23.10.2014 - 17:54
Schumi'den sevindirici haber

Schumacher'in Fransa'da tedavi gördüğü Grenoble Hastanesi'nin anestezi servisi şefi Jean-Francois Payen, Alman pilotun sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Le Parisien gazetesine konuşan Payen, "Schumacher'in sağlık durumu iyiye gitmeye çok müsait. Aile ortamında bulunması, toparlanmasına yardımcı olabilir" dedi.

Alman pilotu daha önce Lozan'da tedavi gördüğü hastanede ve evinde gözlemleyen Payen, Schumacher'in artık komada olmadığını ve diğer hastalardan bir farkının kalmadığını vurguladı. Payen, Schumacher'in 1 yıldan 3 yıla kadar bir süre içerisinde gelişiminin gözlenmesini ve sabırlı olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren ve başını taşa çarpan Schumacher, komadan çıkmasının ardından, 16 Haziran'da Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nden İsviçre'deki Lozan Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. 9 Eylül'de taburcu edilen Alman pilotun tedavisi Lozan'a 30 kilometre mesafede bulunan Gland bölgesindeki evinde devam ediyordu.

Sayfa Yükleniyor...