Bakan Kılıç: Kaynak sıkıntımız yok

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Türkiye'de sportif çalışmalarla ilgili kaynak sıkıntısı olmadığını açıkladı.

NTV Spor 23.10.2014 - 19:16
Bakan Kılıç: Kaynak sıkıntımız yok

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı açıklamada 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na hazırlık amacıyla önümüzdeki günlerde Spor Çalıştayı yapılacağını açıkladı.

Bakan Çağatay Kılıç, İsviçre'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach ile yaptığı görüşme, Olimpiyatlar kapsamında sportif başarının arttırılması için düzenlenecek spor çalıştayı, demokratik açılım sürecinin yansımalarından gençlere yönelik imza atılan projelere kadar çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

“OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA BAŞARI İÇİN ÇALIŞMALARA BUGÜNDEN BAŞLAMALIYIZ”
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği İsviçre ziyareti kapsamında IOC Başkanı Thomas Bach ile yapmış olduğu görüşmede gelecek vaat eden konu başlıklarının gündeme geldiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ülkemizin 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda önemli başarılara imza atabilmesi için çalışmalara bugünden başlamamız gerekiyor. Bu kapsamda yakın dönemde bir spor çalıştayı gerçekleştirerek, ‘Olimpiyatlara nasıl hazırlanılmalı?' sorusunu yanıt arayacağız” şeklinde konuştu.

“DOPİNGLE MÜCADELEMİZ EN ÜST NOKTADADIR”
Bakan Çağatay Kılıç, son dönemlerde sporun her alanına önemli yatırımlarda bulunulduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
“İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde tesisleşme hamlesinden sportif başarı ve alt yapı çalışmalarına, spor kulüpleri ile sporculara destek noktasından uluslararası spor organizasyonlarına, sporcu yetiştirme konusuna kadar sporun her alanına yatırımlar yapıyoruz. Bu doğrultuda herhangi bir kaynak sıkıntısı yaşamadığımızı söyleyebiliriz. Söz konusu bu kaynakları nasıl daha iyi kullanılabileceğimizi araştırmak için çeşitli çalışmalara da imza atacağız.”

Dopingle mücadelede hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Dopingle mücadelemiz en üst noktadadır. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'na (WADA), normal yükümlülüklerinin ötesinde özel bir bütçe desteğinde bulunan ilk ülke olarak, kararlılığımızı ortaya koyduk. Genç sporculara yönelik eğitimlerle de dopingle mücadele konusunda önemli bir yol kat edileceğini ümit ediyorum” dedi.

“BÜYÜK BİR DİYALOG EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR”
Demokratik açılım süreci doğrultusunda Bakanlığa da büyük bir sorumluluk düştüğünü anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde yaşanan sokak eylemlerinde de görüldüğü üzere genç kardeşlerimiz kışkırtılıyor. Bu noktada büyük bir diyalog eksikliği yaşandığını söyleyebiliriz. Genç kardeşlerimizin birbirleriyle daha güçlü diyalog köprüleri inşa edebilmeleri öncelikli hedeflerimiz arasında. Gençlerimizin arasına sokulmaya çalışılan fitne tohumlarını yok edeceğiz.”

Sayfa Yükleniyor...