El Clasico zamanı...

Futbol dünyasında gözler Real Madrid ile Barcelona'yı Santiago Bernabeu Stadı'nda karşı karşıya getirecek El Clasico'ya çevrildi. Karşılaşma öncesi yanıtı en çok merak edilen soru ısırık cezası son bulan Luis Suarez'in dev maçta Barcelona forması giyip giymeyeceği...

NTV Spor 24.10.2014 - 11:32
El Clasico zamanı...

        ANCELOTTTI'DEN SÜRPRİZ MESAJI      

SUAREZ OYNAYACAK MI? ENRIQUE AÇIKLADI

Futbol dünyasının en büyük düellosu El Clasico için geri sayım sürüyor. Ezeli rakipler Real Madrid ile Barcelona 169. kez karşı karşıya gelecek. Santiago Bernabeu Stadı'nın ev sahipliği yapacağı maçta gözler her zaman olduğu gibi Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi'nin üzerinde olacak. Ancak asıl merak edilen 4 aylık ısırık cezası son bulan Luis Suarez'in dev maçta Barcelona formasını giyip giymeyeceği.

Real Madrid'in Barcelona'yı ağırlayacağı bu dev karşılaşma saat 19.00'da NTV Spor Smart HD'den canlı yayınlanacak.

Barcelona başarısız Tata Martino dönemi sonrası Luis Enrique yönetiminde sezona çok iyi başladı. En yakın takipçisinin 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Katalan ekibi La Liga'nın ilk 8 haftasında kalesinde henüz gol görmedi.

Barcelona'nın hücum yükünü Lionel Messi ve Neymar çekiyor. Geçen sezon çok eleştirilen Neymar, Dünya Kupası'ndaki çıkışını Katalan ekibinde de sürdürüyor. Bu sezon 8 gol atan Neymar, Messi ile her zamankinden daha iyi anlaşıyor. 21 golle tarihinin en golcü oyuncusu Messi ise dev maça rekor kırmak için çıkacak. Ligde toplam 250 golü bulunan Messi'nin La Liga tarihinin en golcü oyuncusu Telmo Zarra'yı yakalamak için önünde sadece 1 golü kaldı.

Luis Enrique, Barcelona teknik direktörü unvanı ile kariyerinin ilk  maçına çıkacak. Katalan ekibinin yeni transferleri Rakitiç ve Mathieu da ilk kez  heyecanı yaşayacak.

Real Madrid ise ligin başındaki krizi çok çabuk atlattı. Eflatun-beyazlılar son dönemde Avrupa'nın en formda takımlarından biri... Bu durumda en büyük pay sahibi ise inanılmaz bir gol ortalaması yakalayan Cristiano Ronaldo...

Portekizli oyuncu son 7 lig maçında tam 15 kez fileleri havalandırdı. Son Liverpool maçında 2 gol atan Karim Benzema da çok formda. Madrid ekibi en önemli oyuncularından Gareth Bale'den ise sakatlığı nedeniyle büyük olasılıkla yararlanamayacak. Bale'in yerine Isco'nun görev yapması bekleniyor. Sakatlığı bulunan Sergio Ramos'un hafta içinde antrenmanlara katılması da teknik heyetin yüzünü güldürdü.


 

Sayfa Yükleniyor...