Steve Nash’e destek yağıyor!

NBA’de 2014-2015 sezonunu başlamadan kapatan Los Angeles Lakers’ın yıldız oyuncusu Steve Nash'e yıldız isimlerden destek mesajı yağdı. Dallas Mavericks’ten eski takım arkadaşı Dirk Nowitzki ve Cleveland’ın süper yıldızı LeBron James, Nash’i övgü yağmuruna tuttu.

NTV Spor 28.10.2014 - 14:59
Steve Nash’e destek yağıyor!

NBA'de yeni sezon açılmadan sezonu kapattığı açıklanan Steve Nash'e basketbol dünyasının yıldızlarından övgü mesajları yağmaya devam ediyor.

Kanadalı yıldıza en büyük destek, Dallas Mavericks'te birlikte forma giydiği Alman yıldız Dirk Nowitzki'den geldi. 37 yaşındaki forvet, kariyerinin bitmesine kesin gözüyle bakılan 40 yaşındaki eski takım arkadaşı hakkında ''Onunla ve kariyeriyle gurur duyuyorum'' dedi.

“ONUNLA FORMA GİYMEK ONUR VERİCİ”
Nowitzki, ESPN'e verdiği demeçte, “Sakatlık haberinin ardından Nash'e bir mesaj gönderdim ve kendisiyle gurur duyduğumu, birlikte forma giymiş olmanın onur verici olduğunu söyledim. Birlikte inanılmaz bir çıkış yapmıştık” şeklinde konuştu.

“NASH İNANILMAZ BİR İŞ ÇIKARDI”
Steve Nash'in beklentilerin çok üzerinde bir performans sergilediğini vurgulayan Nowitzki, ''Biri bana çıkıp 1.90 boyunda, Kanadalı bir beyazın bu ligde üst üste iki kez MVP olacağını söyleseydi ona deli derdim. Nash inanılmaz bir iş çıkardı. O, tanıdığım en tutkulu oyunculardan biriydi. İdmanlarda bile hep kazanmak ve daha da iyi olmak istedi. Çok iyi bir takım arkadaşı ve dosttur, bu şekilde veda etmesi çok üzücü” dedi.

“GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUNCULARDAN BİRİ”
Nash'in zekası ve çabukluğuyla fark yarattığını ifade eden Nowitzki,''Atletik dezavantajlarına rağmen ortaya koyduğu kariyere bakılırsa o gelmiş geçmiş en iyilerden biri. Magic Johnson'a ya da Jason Kidd'e bakın. Onlar fiziksel olarak daha iyi durumdalardı, atletik bir yapıya sahiplerdi. Nash ise yaptığı her şeyi zekası ve çabukluğuyla yaptı'' diye konuştu.

“ÖLÜMCÜL BİR ŞUT YETENEĞİ VAR”
Nash'in lig tarihinin en iyi şutörlerinden biri olduğunu ifade eden Alman yıldız,''Ne gariptir ki hiçbir zaman şut odaklı biri olmadığı halde aynı zamanda lig tarihinin en iyi şutörlerinden biri olarak veda ediyor. Bu konuda ölümcül bir yeteneği vardı ve biz ona hep ‘Daha fazla şut at çünkü bu konuda çok iyisin' dedik” şeklinde konuştu.

“ŞOK OLDUM”
Nash'in sakatlığını duyduğunda şok olduğunu ifade eden Nowitzki, ''Sakatlık haberini aldığımda şok oldum. Onun adına büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bu yaz nasıl çalıştığını biliyorum. Haziran ayında bir futbol maçında (FIFA Dünya Kupası'nda) karşılaştık, o dönemde bile salonda çalışıyordu. Bütün yaz Los Angeles'ta Kevin Durant, Kyrie Irving gibi oyuncularla çalıştı. 40 yaşında biri için fazlaca mesai yaptı'' dedi.

"SEZONU KAPATMASI İNANILMAZ"
Nash'in sezonu kapatmış olmasını da değerlendiren Nowitzki, ''Sezonu kaçıracak olması inanılmaz, onu gördüğümde form durumu harikaydı. Bir gün kendini üst seviyede basketbol oynayacakmış gibi hissedip ertesi gün canınızın yandığını hissetmek onun için zor olmalı. Sanırım Nash bunu, yani 1-2 gün harika hissedip oynamayı, sonrasında ise 3-4 maç kenarda oturmayı istemedi'' diye konuştu.

BİR DESTEK DE LEBRON'DAN
Steve Nash'e bir diğer destek de Cleveland Cavaliers'ın yıldız oyuncusu LeBron James'ten geldi. All-Star forvet, Nash'in Phoenix günlerini hatırlatarak, “Steve Nash muhteşem bir oyuncu. Phoenix'te sergilediği performans kusursuzdu. Oyun tarzı çok başka biriydi. Bir ya da iki sezon onun yanında oynamak çok isterdim. Böyle bir adama sadece saygı duyulur" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...