Taha Akgül'e büyük onur!

Milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi olarak ilan edildi.

NTV Spor 29.10.2014 - 10:49
Taha Akgül'e büyük onur!

Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi olarak ilan edildi.

Belgrad, Tiflis ve Vantaa'da üst üste Avrupa şampiyonu olan Akgül, 2013 yılında Akdeniz Oyunları'nda altın madalya, dünya şampiyonasında ise bronz madalya kazanarak adından söz ettirmişti.

Geçtiğimiz aylarda Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılan dünya şampiyonasında finale yükselen ve Asya şampiyonu İranlı güreşçi Komeil Ghasemi'yi 4-3 mağlup ederek altın madalya kazanan Akgül, Dünya Güreş Birliği'nin belirlediği sıralamaya göre serbest stil 125 kiloda dünyanın zirvesinde yer aldı.

Spor hayatına Türk bayrağını dalgalandırmak için elinden geleni yaptığını belirten Taha, verilen unvanın kendisinde rehavet yaratmayacağını söyledi. Milli güreşçi, "aynı hırsla antrenmanlarıma devam edip 2016 Rio Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutacağım" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...