Arda Turan: İnanılmaz bir şey

İspanyol futbolunda ödül polemiği sürüyor. La Liga'da geçtiğimiz sezonun en iyilerinin belirlendiği törende son şampiyon Atletico Madrid geceyi bir ödülle kapatmıştı. Ligi 3. sırada bitiren Real Madrıd'in ise 5 ödül kazanması başta Arda Turan olmak üzere Atletico'da büyük rahatsızlık yarattı.

NTV Spor 31.10.2014 - 13:14
Arda Turan: İnanılmaz bir şey

La Liga'da 2013-2014 sezonun en iyilerine verilen ödül töreni bu hafta başında yapıldı ancak yankıları sürüyor. Atletico Madrid Kulübü, La Liga'da yer alan 20 takımın kaptanları tarafından belirlenen ödüllerin dağılımında adaletsizlik yaşandığını savunuyor. Zira 18 yıllık şampiyonluk hasretine geçtiğimiz sezon son veren Atletico Madrid'den sadece teknik direktör Diego Simeone ödül  alırken ligi 3. sırada bitiren Real Madrid ise geceyi 5 ödülle kapattı. Atletico Madrid'in Türk yıldızı Arda Turan da ödüllere tepki gösteren isimler arasındaydı.

ARDA: İNANILMAZ BİR ŞEY
Son şampiyon ünvanıyla törene katıldıklarını hatırlatan Arda Turan,"Gerçekten inanılmaz bir şey. Takım içinde bu konuyu konuşmak bile istemiyoruz. Courtois bile ödül almadı. Bence Cristiano Ronaldo'ya verilen ödüllerin dışındakilerini biz almalıydık. 18 yıl sonra şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

“UTANÇ VERİCİ”
Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo, ödül gecesinin hemen ardından "Kararlardan utanç duyduğunu" belirtmiş, futbolculardan Diego Godin ise "Bu tartışmaları bitirmenin tek yolu, kaptanların verdikleri oyların kamuoyuna açıklanması olur" önerisinde bulunmuştu. Ancak bu öneri, ödül törenini organize eden İspanya Profesyonel Futbol Ligi Birliği'nden destek görmedi.

TARTIŞMAYA YENİ BİR BOYUT
Kolombiya  gazetesi El Sol'a konuşan İspanya Profesyonel Futbol Ligi Birliği Başkanı Javier Tebas tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Kapalı oylama sayesinde futbolcuların özgür iradeleriyle karar  alabildiğini ifade eden Tebas,"Eğer tercihler açıklanırsa, kaptanlar,"Bu benim arkadaşım, diğerini milli takımdan tanıyorum, ötekiyle çok sık görüşüyorum' gibi mazeretlerle farklı kararlar verecektir. Benim görüşüm bu. Oylama açık olursa Cristiano Ronaldo ödül kazanamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...