ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda gruplar!

Londra'da bu hafta sonu başlayacak ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda gruplar belli oldu. Turnuva, 9-16 Kasım'da düzenlenecek.

NTV Spor 03.11.2014 - 18:51
ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda gruplar!

Londra'nın doğusunda yer alan 20 bin kişilik O2 Arena'nın ev sahipliği yapacağı ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda, dünya klasmanında ilk sırada yer alan Novak Djokovic, İsviçreli Stan Wawrinka, Çek Tomas Berdych ve Hırvat Marin Cilic A Grubu'nda, İsveçreli Roger Federer, İskoç Andy Murray, Japon Kei Nishikori ve Kanadalı Milos Raonic ise B Grubu'nda mücadele edecek.
     
8 raketin mücadele ettiği finallere katılmayı daha önce garantileyen geçen yılın finalisti İspanyol Rafael Nadal, apandisit rahatsızlığı nedeniyle ATP Sezon Sonu Turnuvası'ndan çekildiğini açıklamıştı. İspanyol sporcu daha önce 6 kez katıldığı turnuvada, 2010 ve 2013 yıllarında finale kalmış, ilkinde Roger Federer'e 2-1, ikincisinde ise Novak Djokovic'e 2-0 yenilmişti.
     
2009 yılından bu yana Londra'da düzenlenen turnuvanın ilk yılında Rus raket Nikolay Davydenko, 2010 ve 2011 yıllarında Roger Federer, son iki yılda ise Sırp tenisçi Novak Djokoviç şampiyonluğa ulaşmıştı. Finallerde kupayı en fazla kaldıran sporcu 6 kezle İsviçreli Roger Federer oldu.
     
Gruplarında ilk iki sırayı alan tenisçilerin doğrudan yarı finale çıkacağı turnuvada, final maçı 16 Kasım Pazar günü oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...