"Adam öldürmeye teşebbüs"

Galatasaray'ın, Borussia Dortmund'a 4-1 mağlup olduğu mücadelede taraftarların neden olduğu tribün olaylarının yankıları sürüyor. Dortmund Emniyet Müdürlüğü ile savcılık, 700 kişi hakkında "cinayete teşebbüs" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

NTV Spor 05.11.2014 - 16:42
"Adam öldürmeye teşebbüs"
Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın, Borussia Dortmund'a konuk olduğu maçta tribünde çıkan olayların ardından, Dortmund Emniyet Müdürlüğü ile savcılık ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Dortmund Emniyet Müdürü Gregor Lange, "Ciddi bir kargaşa yaşandı ve bu kaosa sebep olanlar ‘taraftar' tanımını haketmiyor" ifadesini kullandı. Geniş çaplı bir soruşturma açıldığını ifade eden Lange, 700 kişide kimlik tespiti yapıldığını ve soruşturmayı cinayet masasının yürüttüğünü açıkladı.
 
Maçta ekip amirliği yapan Edzard Freyhoff ise, yaklaşık 1800 taraftarın şehir içinde toplandığını ve olayların burada başladığını söyledi. Yanıcı maddelerin statta da kullandıldığını rapor eden Freyhoff, bir kısım taraftarın saldırılarına şiddet ile karşılık vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Freyhoff ilk etapta 21 kişinin tutuklandığını, soruşturmanın devam edeceğini vurguladı.
 
Basın toplantısına katılan Dortmund Savcısı Birgit Cirullies, stattaki nefret boyutunun düşündürücü olduğunu belirtirken, bundan sonra önlemlerin arttırılması gerektiğini söyledi. 3,6 kilo ağırlığındaki oturakların yerlerinden sökülüp güvenlik görevlilerine atıldığını anlatan Cirullies, "Ölü olmaması büyük bir şans" diye konuştu.
 
Cirullies, Borussia Dortmund yetkililerini de ağır bir şekilde eleştirirken, güvenlik önemlerinin yetersiz olduğunu ve aramaların daha yoğun yapılması gerektiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...