Sagnol özür diledi

Ligue 1 ekiplerinden Bordeaux'nun teknik direktörü Willy Sagnol, Afrikalı futbolculara karşı sarf ettiği ve tepki çeken sözleri nedeniyle özür diledi.

NTV Spor 06.11.2014 - 18:27
Sagnol özür diledi

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Bordeaux'nun teknik direktörü Willy Sagnol, Afrikalı futbolculara karşı sarf ettiği ve tepki çeken sözleri nedeniyle özür diledi.
     
Bordeaux kentinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sagnol, ırkçı olarak nitelendirildiği söylemlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Yanlış veya eksik kelime kullanarak yaptığım açıklamalarla bazı insanları üzmüş ve yaralamış olabilirim. Bu yüzden onlardan özür diliyorum" şeklinde konuştu.
     
Yaptığı açıklamalardan anlaşılanların hümanist yapısını yansıtmadığını iddia eden 37 yaşındaki çalıştırıcı, "Afrikalı futbolcuların daha ucuz ve mücadeleci olduğunu aktarırken Avrupa'ya yeni gelen başarılı olmaya istekli genç Afrikalılardan bahsetmek istedim. Zekadan ve disiplinden yoksun oldukları yönünde yorumlanan açıklamam ise tamamen oyun zekalarıyla ilgili bir söylemdi. Kesinlikle kişisel bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.
     
Tepkilere cevap vermekte geciktiği yönündeki bir soru üzerine ise Sagnol, "Yanlış anlaşılacağımı ve olayın bu noktalara geleceğini düşünmemiştim. O yüzden cevap verme gereği duymamıştım ancak gelinen noktada kulüple birlikte böyle bir toplantı düzenleme kararı aldık. Bu süre içerisinde birçok insandan telefon, mesaj ve elektronik posta yoluyla böyle bir polemiğe anlam veremediklerine dair destek mesajları da aldım" ifadelerini kullandı.
     
Futbolcularıyla bu konu hakkında görüştüğünü ve aralarında herhangi bir problem olmadığını kaydeden genç teknik adam, daha önce böyle bir problem yaşamadığını da sözlerine ekledi.
     
Sagnol, Fransız basınına Afrikalı oyuncular ile ilgili yaptığı ve ırkçı olarak nitelendirildiği açıklamaları nedeniyle tepki çekmişti.

Sayfa Yükleniyor...