Fenerbahçe'nin en büyük kozu

Göreve geldiği zaman "Bir 24 kişilik bir takımız. Herkes vakti geldiğinde süre alacak" vurgusu yapan İsmail Kartal, sözünün arkasında durdu.

NTV Spor 10.11.2014 - 16:33
Fenerbahçe'nin en büyük kozu

Lider Fenerbahçe'nin en büyük kozu, kadro derinliği. Teknik direktör İsmail Kartal, geride kalan 9 haftada 19 oyuncusunu kullandı. Kartal'ın vazgeçemediği futbolcu sayısıysa sadece üç.

Lider Fenerbahçe'nin en büyük kozu, kadro derinliği. Süper Lig'deki son 3 maçını da kazanan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor galibiyetiyle de liderliğini sürdürmeyi başardı. Geride kalan 9 haftada sarı-lacivertli takımda dikkat çeken konuysa, teknik direktör İsmail Kartal'ın kadro yönetimi. Göreve geldiği günden beri "Biz 24 kişilik bir takımız. Herkes vakti geldiğinde süre alacak" vurgusu yapan Kartal, sözünün arkasında durdu. İsmail Kartal 9 haftada 19 futbolcusundan faydalanırken, her hafta oynattığı oyuncu sayısı ise sadece üç. Sarı-lacivertlilerin teknik patronu; Mehmet Topal, Gökhan Gönül ve Dirk Kuyt'ı 9 maçta da sahaya sürdü. Mehmet Topal, bu maçların tamamında oyunda kalan tek futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe'nin her maça farklı kadroyla çıkması da dikkat çekici. Rakip takım analizine yoğun mesai harcayan İsmail Kartal, her rakibe göre kadrosunu değiştirdi. Sakat ve cezalı oyuncuların yol açtığı zorunlu değişiklikler de kadro rotasyonuna yansıdı.

Takımın tek yeni transferi Diego Ribas ise geride kalan 9 haftada 5 kez ilk 11'de görev aldı. İki maçta da oyuna sonradan dahil olan Brezilyalı yıldız, toplam 415 dakika sahada kaldı. Dıego henüz gol atma başarısı gösteremedi.

Sayfa Yükleniyor...