Stanislas Wawrinka rüzgarı

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden ATP Sezon Sonu Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde, İsviçreli Stan Wawrinka A Grubu maçında Çek Tomas Berdych'i 2-0 yendi.

NTV Spor 10.11.2014 - 18:48
Stanislas Wawrinka rüzgarı

Başkentin doğusunda yer alan 20 bin kişilik O2 Arena'da oynanan maça etkili başlayan Wawrinka, ikinci ve dördüncü oyunlarda servis kırarak 12 dakika içinde durumu 4-0'a getirdi. Geçen yılın yarı finalisti karşısında toparlanmaya çalışan Berdych, altıncı oyunda rakibi servis kırma şansı yakalasa da servisine tutundu ve maçtaki ilk oyununu aldı. Servis kullandığı yedinci oyunu da hanesine yazdıran 29 yaşındaki Wawrinka ilk seti 6-1 kazandı.
     
Rakibi karşısında üstün performansını ikinci sette de sürdüren İsviçreli tenisçi, üçüncü oyunda servis kırarak avantaj yakalarken, servis kullandığı bir sonraki oyunu da aldı ve 3-1 öne geçti. Beşinci ve yedinci oyunlarda bir kez daha servis kırma başarısını gösteren Wawrinka, seti 6-1, maçı da 2-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.
     
Toplam 58 dakika süren mücadelede Wawrinka, 5 ace, 11 basit hatayla oynarken, Berdych karşılaşmayı 3 ace, 3 çift, 20 basit hatayla tamamladı. İsviçreli raket, ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 95'lik başarı oranı yakaladı.
     
Finallerin akşam seansında son şampiyon Sırp Novak Djokovic ile Hırvat Marin Cilic TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.

 

Sayfa Yükleniyor...