"Melo'yu da kadroda görmek isterdim"

Fatih Terim, Brezilya maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Karar Dunga'nın; ancak Melo'yu da kadroda görmek isterdim" dedi.

NTV Spor 11.11.2014 - 12:45
"Melo'yu da kadroda görmek isterdim"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçı öncesi Bekir İrtegün ve Burak Yılmaz'la basın toplantısı düzenledi. İlk olarak söz alan Bekir İrtegün, "Uzun yıllar sonra Brezilya ile maç yapacağız. Kazakistan maçı öncesi öz güvenimizi yukarı çekmek için fırsat olarak görüyoruz. Gruptaki durumumuz da Kazakistan maçıyla değişebilir" dedi.  Burak Yılmaz ise, "Kazakistan maçı öncesi eksiklerimizi görmek açısından önemli bir maç. Hem bizim hem ülkemiz için önemli bir maç. İnşallah iyi bir mücadeleyle sahadan iyi bir skorla ayrılacağız" diye konuştu.

İki oyuncudan sonra söz alan Fatih Terim çarpıcı konuştu. Terim ilk olarak Brezilya maçını değerlendirirken, "Brezilya, takımıyla oynamak önemli bir prestij. Ülkemizde de Brezilya Milli Takımı'na çok büyük sempati olduğu gerçek. Hepimiz onları çok uzakta olmasına rağmen uzun yıllar yakında hissettik. Dünya kupalarında neredeyse onların taraftarı olduk. Brezilya, tüm Türkiye'nin hatta dünyanın sempatisini kazanmış bir takım. Türkiye'de hayran kitlesi olmuş bir takımla oynayacağız. Oyunun sonucu ne olursa olsun, oyuncularımıza katkıda bulunacağını düşünüyorum. 70 küsur ülke yayınlayacak. Ülkemiz açıszından da güzel bir şey" ifadelerini kullandı. 

"MELO'YU DA KADRODA GÖRMEK İSTERDİM"
Daha önce Brezilya ile Almanya'da oynadıklarını hatırlatan Fatih Terim, "O maç 0-0 bitmişti. Şimdi Taffarel de rakip takımda. Onun gerek futbolculuğu gerekse antrenörlüğünü anlatmaya gerek yok. Dünya çapında önemli bir futbol adamı. Kadroda Melo'yu da görmek isterdim; Melo da istemiştir. Ama Dunga'nın bileceği bir şey. Sonuç ne olursa olsun buradan iyi bir oyun, mümkünse iyi bir skorla ayrılmak istiyoruz" açıklamasanı yaptı.

"Hazırlık maçlarını bu tip takımlarla oynamak isteriz" diyen Terim, Arjantin ile maç oynanabileceğinin müjdesini verdi. Terim, "Yakında da Arjantin ile oynamak için çalışıyoruz. Bu ülkemiz oyuncu ve futboluna önemli katkılar sağlayacaktır. Onun için TFF doğru bir uygulama ve organizasyon yaptı. Güzel bir futbol şölenine, dünyada yakın olma adına önemli bir maç bekliyor. Onlara hoşgeldin diyorum ve onları en güzel şekilde misafir edeceğiz. Kendi adıma, ülkemde olduğu için sevinçliyim. Frankfurt'ta oynadık ama kendi ülkemde değildi. Şimdi burada oynayacağız, onun için bizim için ayrı bir önemli" ifadelerini kullandı.

"SIRTIMIZ YERE GELMEDEN PES ETMEYECEĞİZ"
Türkiye'de futbol kalitesinin iyi olmadığı eleştirileriyle ilgili olarak da konuşan Terim şu ifadeleri kullandı, "İki ay öncesinde bulunduğumuz konumla şimdiki konum arasında fark olabilir. Ama uluslararası seviyede yeterli görülmüyor. Kendi liginde oynanan oyun düzeyi, uluslararası seviyeye çıktıkça daha artıyor. Ligdeki eforun burada yetmeyebileceği gibi daha yükseklere çıkmak gerek. Fiziksel ve taktik açıdan alınması gereken daha çok yol var. Sekiz kişiye yakın bir oyuncu grubu yok. Gökhan Gönül zor görünüyor, Semih ile Mustafa Pektemek kontrollü olarak antrenmana çıkacaklar. Burak'ın ciddi bir enfeksiyonu var. Mevlüt henüz ideal değil. Yeni yeni yarım saat oynamaya başlamış. Gökhan Töre oynamayacak. Baktığımız zaman Volkan'ların ufak tefek arızaları var. Volkan Babacan'ın parmağında, Volkan Demirel'in belinde sorun var. Bir çok oyuncumuz eksik. Yani kolay sakatlanmayan her maçı aynı istikrarda oynayabilen, profesyonelce düşünebilen milli takımı çok özel ve önemli bir yer olarak hissedebilen, kendi takımında çok çalışan, istikrarlı olan, daha çok çalışarak bütün değerlerimizi daha üste çeken oyunculara ihtiyaç var."

Brezilya maçı öncesi kendisini düşündüren ana faktörlerle ilgili soruyu ise Terim, "Çok iyi giden bir milli takımdan sonra son üç maçta beklemediğimiz sonuçlar aldık. İzlanda maçına gelinen o noktada 13 maçtan 10 maçta güzel bir tablo ortaya çıkmış. Sonra İzlanda'da bir düşüş yaşadık. Son 2 maçın oyun durumu özellikle Çek Cumhuriyeti'nin ikinci yarısı çok iyi oynamışız. Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçı çok beklemediğimiz ve hoşlanmadığımız bir tablo. Kazakistan maçıyla alınacak bir üç puan bize belirli bir hedef, belirli bir moral ve puan getireceği için moral getirecek. Sonuna kadar puanları kovalama ve ümidi taşıma adına önemli" yanıtını verdi.

Hollanda ile oynanacak maça da değinen Fatih Terim, "Hollanda ile beşinci maçta karşı karşıya geleceğiz. Ondan sonra bir beş maç daha var, puanın kırıntısı bile şansımız varsa, pes etmek yok, kabullenmekte yok. Sırtımız yere gelmeden kabüllenmemiz mümkün değil. Eğer değerse o zaman rakiplerimizi tebrik edebiliriz. Ondan evvel hiç bir maçı kırılma noktası olarak göremeyiz. Her şeyi deneyeceğiz. Hollanda gibi önemli takımlarla nerede oynadığınızın önemi yoktur. Sizin nasıl oynadığınız önemlidir. Sırtımız yere gelmeden pes demeyeceğimiz gibi, en son hakemlerle beraber geldi mi, gelmedi mi diye izleriz. Kabullenmeyiz. Biz buraya bir turnuvaya değil her turnuvaya katılmak için geldik. İnşallah olacak" ifadelerini kullandı.  

"MİLLİ TAKIM FORMASI KUTSALDIR"
Taraftarlara da seslenen Fatih Terim, "Her maçta Türk Milli Takımı'nın taraftarına ihtiyacı var. Türk Milli Takımı başka bir yerde olan bir takım. Özel bir takım, hepimizin takımı. Ay-Yıldız bizim için çok önemli. Hayatımızın başka bir anlamı. Sonuç ne olursa olsun, Türk milli takımı hep özel olmalıdır. Herkes onun yanında olmalıdır. Çağrıyla davetle değil, her şartlarda kendi ülkemizin, insanını milli takım etrafında toplanmış görmek istiyoruz. Bizim için çok kutsal olan o formayı da mümkün mertebe korumak istiyoruz. O forma keyfi giyilen veya canımız istediğimizde giyilen bir forma değildir. Sonuçların o formanın özelliğiyle ilgisi yok. Ben de bir futbol sever olsam, bir daha görüp görmeyeceğim belli olmayan bir milli takımı izlerdim. Seyircimizin desteği takımımızın itici gücüdür. Kazakistan maçındaki üç puanın önemi de, biz de bu grupta varız demenin temelindeki yatan gerekçedir. İnşallah alnımsızın akıyla çıkıcağız, çıkmalıyız da. Milli takım bunu yapacak güçtedir. Pazar ve Çarşamba günü seyircimize ihtiyacımız var" diyerek destek çağrısında bulundu.

Sayfa Yükleniyor...