Hezimet ve rekor!

Andy Murray, ATP Dünya Turu Finalleri’ne Roger Federer hezimetiyle veda etti. Federer, dünya altı numarası Murray'i 6-0 ve 6-1 biten setler sonunda turnuva dışına itti. Roger Federer ise Atp Dünya Turu Finalleri'nde 12'nci kez son dörde kalarak tenis dünyasının efsane isimlerinden Ivan Lendl'in rekoruna ortak oldu.

NTV Spor 14.11.2014 - 12:36
Hezimet ve rekor!

ATP Dünya Turu Finalleri Andy Murray için kabus gibi geçen bir maçla sona erdi.

İskoç tenisçinin yarı finallere ulaşabilmek için Roger Federer'i set vermeden mağlup etmesi gerekiyordu. Ancak Murray, Federer karşısında sezonun en kötü maçlarından birini oynadı. İlk seti 6-0 kaybeden Murray, ikinci sette de varlık gösteremedi ve Federer final setini 6-1 kazandı.

Murray maçın ardından, "Daha önce grand slam finalleri de kaybettim. Ama hiç böyle bir yenilgi almamıştım. İyi oynasaydım da muhtemelen Federer kazanacaktı. Yine de hayal kırıklığı yaşıyorum" diye konuştu.

Murray bu yenilgiyle, bu sezon Federer, Djokovic ve Nadal üçlüsüne karşı oynadığı 9 maçtan da mağlup ayrıldı. Ayrıca Federer hezimeti, Murray'nin son 7 yılda aldığı en ağır yenilgi olarak kayıtlara geçti.

 

Sayfa Yükleniyor...