G.Saray nasıl daha az gol yer?

Cesare Prandelli, "Galatasaray nasıl daha az gol yer?" sorusu üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Antrenmanlarda savunmaya yönelik özel çalışmalar yaptıran İtalyan teknik adam, özellikle "pozisyon alma" hataları üzerinde duruyor.

NTV Spor 14.11.2014 - 12:39
G.Saray nasıl daha az gol yer?

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, takımın savunma anlayışını değiştirmekte kararlı. İtalyan teknik adam, milli maç arasında futbolcularına, özellikle defans kurgusu üzerinde çalışmalar yaptırdı.

Prandelli, gerideki 4 oyuncu dışında orta sahadaki oyuncuların da blok halinde defans yapmasını istiyor.

İtalyan çalıştırıcı, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbolcularyla  oynanan maçları izleyip, hataları tek tek gösteriyor. Özellikle pozisyon almada sıkıntılar yaşandığını  gözlemleyen Cesare Prandelli, yeni savunma anlayışıyla  daha  az gol pozisyon veren bir takım yaratmayı planlıyor.

Hücuma çıkarker rakip sahada daha hızlı çoğalmak için de  çalışmalar yaptıran deneyimli teknik adam, oyunculardan topu Sneijder'le buluşturmalarını istiyor. Bu sistemde Hollandalı yıldızın yaratıcılığına güvenen Prandelli, Burak Yılmaz'ı tek forvet olarak görevlendirmeyi sürdürecek.

4-0'lık İstanbul Başakşehir mağlubiyetinden sonra oyun anlayışını gözle görülür şekilde değiştiren Galatasaray, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor'u 2-1'lik skorlarla yenmişti.

Cesare Prandeli, daha önce denediği sistemlerin, futbolculara uymadığını vurgulamış ve artık oyuncuların fikirlerini alarak, onlara uygun dizilişlerle sahaya çıkacaklarını ifade etmişti.

Sayfa Yükleniyor...