Antalya'da kazanan Koepka!

Antalya'da düzenlenen Turkish Airlines Open 2014 Golf Turnuvası sona erdi. Amerikalı Brooks Koepka Par Altı 17 ile şampiyonluğa ulaştı.

NTV Spor 16.11.2014 - 16:55
Antalya'da kazanan Koepka!

Turkish Airlines Open Golf Turnuvası sona erdi. Avrupa Turu final serisinin sondan bir önceki durağı olan turnuvada Birleşik Amerikalı Brooks Koepka Par Altı 17 ile şampiyonluğa ulaştı. Avrupa Turu'nda ilk kez şampiyonluk sevinci yaşayan Koepka, 1 milyon 166 bin dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.
 
Bu şampiyonluğun Koepka için başka anlamları da vardı. Amerikalı golfçü DÜNYA sıralamasında 61. sıradan ilk 35 içine girmeyi garantiledi; Race To Dubai sıralamasında da 41. sıradan 6.'lığa yükseldi. 
 
Turnuvada 2. günü lider geçen İngiliz Ian Poulter, Koepka'yı son deliğe kadar zorlasa da 2.'likten öteye geçemedi. 18. ve son delikte yakın mesafeden birdie şansı yakalayan Poulter bu fırsatı kullanamayınca Koepka'nın 1 vuruş gerisinde 2. sırayı aldı.
 
Turnuvanın son gününde en büyük çıkışlardan birini İsveçli Henrık Stenson yaptı. Stenson -8 ile bitirdiği günün ardından 14 basamak yükselerek turnuvayı 3. sırada bitirdi.
 
Miguel Angel Jimenez, Danny Willett, Andy Sullivan ve Wade Ormsby ise eksi 13 ile dördüncü oldu.
      
Turnuvayı Türk sporcu Ediz Kemaloğlu artı 32, Ali Altuntaş artı 31, Alihan Afşar ise artı 42 ile kapattı.
 

Sayfa Yükleniyor...