Susic'in görevine son verildi!

İsrail yenilgisinin ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Susic'in geleceğini görüşmek üzere toplanan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu, Susic'i görevden aldı.

NTV Spor 17.11.2014 - 20:41
Susic'in görevine son verildi!

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nda, Safet Susic dönemi sona erdi.
     
Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde dün gece İsrail'e mağlup olan Bosna Hersek'te, A Milli Takım Teknik Direktörü Susic'in geleceğini görüşmek üzere toplanan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu, Susic'i görevden aldı.
     
Saraybosna'daki bir otelde yapılan toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Susic, toplantının ortasında otelden ayrıldı.
     
Alınan bilgiye göre, toplantıya katılan Bosna Hersek Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, oybirliği ile Susic'in teknik direktörlük görevinden alınmasına karar verdi.
      
SAFET SUSIC KİMDİR?     
Futbolculuk kariyeri boyunca Sarajevo, PSG ve Kızılyıldız formaları giyen Safet Susic, 1977-1990 yılları arasında 54 kez giydiği Yugoslavya forması ile 21 gol kaydetti.
     
Teknik direktörlük kariyerine 1994 yılında Cannes'da başlayan Susic, daha sonra İstanbulspor, Al Hilal, Konyaspor, Ankaragücü, Rizespor, Ankaraspor'u çalıştırdı. Susic, 2009 yılında Bosna Hersek A Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirildi.
     
Bosna Hersek A Milli Takımı ile önemli başarılara imza atan Susic, Bosna Hersek'i tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na götüren teknik adam olarak ülke tarihine adını yazdırdı.

Susic, Bosna Hersek A Milli Takımının başında toplam 49 maça çıktı, 22 galibiyet, 18 yenilgi ve 9 beraberlik elde etti.
       

Sayfa Yükleniyor...