Ankara ve İzmir'in stat sorunu ne olacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni statlar konusunda açıklamalar yaptı.

NTV Spor 18.11.2014 - 10:24
Ankara ve İzmir'in stat sorunu ne olacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2015 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin yapımı süren veya yapılması düşünülen statlarla ilgili sorularını yanıtladı.    
 
ANKARA
Akif Çağatay Kılıç, Ankara'ya yapılması planlanan yeni stadyumla ilgili, "Benim ümidim şu yönde ki, 2015'te artık bu işin adını, cismini koyup yolumuzda yürümek istiyorum" dedi. Bir soru üzerine, Ankara'nın, yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Yapılan bir çalışma, belirlenen bir alan var, bununla ilgili yakın zamanda da Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Değerlendirilebilecek başka unsurlar da mevcut" diye konuştu.
     
Ümidinin, 2015'te artık bu işin adını ve cismini koyma yönünde olup, yollarında yürümek istediklerini dile getiren Kılıç, "Gerçekten de Ankara'nın stat konusunda bir çözüme ihtiyacı olduğu konusuna katılıyorum. Ancak son kararı verebilmiş değiliz Çünkü yerle ilgili bazı çekinceler var, en iyi olabilecek şeyi çıkartmak için uğraşıyoruz şu anda" ifadelerini kullandı.
     
İZMİR
Kılıç, İzmir'deki stat çalışmalarıyla ilgili de bu ile stat yapmamak gibi bir düşüncelerinin olamayacağına dikkati çekerek, "Atatürk Stadı şu anda kullanımda. Bakımı bitmiş durumda, bu hafta da maç oynandı orada" dedi.
     
Alsancak Stadı için verilen raporun ise çok açık olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "O rapora istinaden başka bir şey yapmak mümkün değil. Rapor, buranın güçlendirmeye elverişli olmadığını açık ve seçik olarak ortaya koymuş durumda" değerlendirmesinde bulundu.
     
Kılıç, Alsancak Stadı'nın yerinin, yine spor alanı olarak kalacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "O işe bakıp, yolumuza ona göre devam edeceğiz. Ancak Göztepe ve Karşıyaka'daki statlarla da alakalı olarak herkes farklı bir şeyler söylüyor. İzmir'in bu noktadaki eksikliğini gidermek konusunda bir çekincemiz, bir ön yargımız yok. AK Parti hükümetleri döneminde İzmir'e çok ciddi yatırımlar yapıldı, bizim de farklı bir düşüncemiz yok ama gerçekten sürekli farklı bir şey geliyor karşımıza. Oturacağız konuşacağız, bunu çözeceğiz. Ancak bu noktada bizim de İzmir tarafından desteklenmemiz gerekir. Oturup da iş yapmaya çalışanlara da lütfen yardımcı olun, önümüzü açın."
    
MERSİN
Bakan Kılıç, Mersin Stadı'nın ise zemin düzenlenmesinin yapıldığını, bitmiş durumda olup son kontrollerinin gerçekleştiğini anlatarak, "Garanti olsun diye dikkatli gidiyor arkadaşlar. Aralık ayının başında ümidim odur ki, Mersin İdmanyurdu statta oynayabilecek" dedi.
     
HAKKARİ
Hakkari'de yıkılan stadın yerine yapılması beklenen yeni statla ilgili de Kılıç, "Önümüze bir yer gelmiş şekilde. Son incelemeleri yapılıyor. Çok ciddi yol katettiğimiz bir durum var. Son aşamaya geldik, nasip olursa en kısa zaman içinde ki bu yakın bir zamandır, Hakkari'nin stat konusunu çözeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...