Pele'nin oğlu tutuklandı

Futbol dünyasının unutulmaz isimlerinden Brezilyalı Pele'nin oğlu "Edinho" lakaplı Edson Cholbi do Nascimento, uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen parayı aklamak suçundan tutuklandı.

NTV Spor 19.11.2014 - 12:00
Pele'nin oğlu tutuklandı

Uyuşturucudan elde edilen parayı aklamak suçundan aldığı 33 yıl hapis cezasına itiraz eden Edinho'nun, bir üst mahkemede görülen davası da sonuçlandı. Yargıç Suzana Pereira, 44 yaşındaki Edinho'nun itirazını kabul etmeyerek temyiz yolu açık olmak üzere tutuklanmasına karar verdi.

Edinho'nun avukatları, yaptıkları açıklamada, verilen karara şaşırdıklarını ve müvekkillerinin derhal salınmasını talep edeceklerini ifade ettiler.

Geçen hafta başarılı geçen böbrek taşı ameliyatının ardından hastaneden taburcu edilen 74 yaşındaki Pele ise olay hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Davada, babasının eski kulübü Santos da dahil 1990-1999 yıllarında Brezilya kulüplerinde kalecilik yapan 43 yaşındaki Edinho haricinde Sao Paulo'daki uyuşturucu trafiğinin büyük bölümünü kontrol ettiği iddia edilen Ronaldo Duarte Barsotti ve 3 kişi daha suçlu bulunmuştu. Aktif futbolu bıraktıktan sonra Santos'ta kaleci antrenörlüğü ve yardımcı antrenörlük yapan Edinho, 2005 yılında ilk kez tutuklandığında uyuşturucu bağımlısı olduğunu itiraf etmiş ancak uyuşturucu ticareti yapmadığını savunmuştu.

Sayfa Yükleniyor...