"Güvenlik ev sahibi takıma aitti"

Borussia Dortmund-Galatasaray maçında çıkan tribün olaylarının faturası belli oldu. UEFA, sarı-kırmızılı kulübe 70 bin euro para cezası verdi. Sarı-kırmızılı yönetim cezaya itiraz edecek.

NTV Spor 19.11.2014 - 20:38
"Güvenlik ev sahibi takıma aitti"

Galatasaray'ın deplasmanda Dortmund'a 4-1 yenildiği Şampiyonlar Ligi maçında tribünlerde çıkan olaylar ve sahaya atılan meşale ve patlayıcıların faturası belli oldu.

UEFA Disiplin Kurulu, olaylar nedeniyle iki kez duran maçtan sonra sarı-kırmızılı kulüp hakkında  "Tribün olayları, taraftarların sahaya  girmesi, sahaya, meşale, patlayıcılar ve ses bombası  atılması" suçlamalarıyla  soruşturma açılmıştı. Konuyla ilgili toplanan UEFA Disiplin Kurulu, sarı-kırmızılı kulübe 70 bin euro para cezası verdi.  Galatasaray kulübü ayrıca Dortmund stadında oluşan maddi hasarı da karşılayacak.

Bu arada sarı-kırmızılı kulüp, cezaya itiraz edecek. Konuyla ilgili konuşan kulüp ikinci başkanı Hamdi Yasaman, Borussia Dortmund'un ev sahibi, kendilerinin de misafir olduğunu hatırlatarak, "Güvenlik ev sahibi takıma aitti, bu nedenle biraz haklıyız. Tabii olaylar oluyor ama onların önlemesi lazım. Bizim sahamızda olsa kötü olurdu. Orada Alman polisi sorumlu. Yine de itiraz edeceğiz çünkü hakikaten yüksek bir rakam. Haklı değil, dengeli değil, adil değil. Olay oluyor ama bizim dışımızda" dedi.

Sayfa Yükleniyor...