"F.Bahçe'de olmaktan çok mutluyum"

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Tina Charles, sarı-lacivertli takımın formasını giydiği için mutlu olduğunu belirterek, "Kendimle ilgili büyük beklentilerim var, omuzlarımın üzerindeki sorumluluğun daima farkındayım" dedi.

NTV Spor 04.12.2014 - 12:25
"F.Bahçe'de olmaktan çok mutluyum"

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Tina Charles Fenerbahçe Dergisi'nin aralık ayı sayısına açıklamalarda bulundu.

26 yaşındaki pivot, "Fenerbahçe'de olmaktan ötürü çok mutluyum. Burası Avrupa'nın en büyük kulüplerinden bir tanesi ve her zaman çok ciddi yatırımlar yapıyorlar. Avrupa'da oynadığım en profesyonel kulüplerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

Charles, sorumluluklarının farkında olduğunu vurgulayarak, "Kendimle ilgili büyük beklentilerim var, omuzlarımın üzerindeki sorumluluğun daima farkındayım. Sahada olduğum zaman takım arkadaşlarım ve teknik kadro için elimden geleni yaparım. Yüksek beklentilere sahip olmak ve kapasitemin daima üzerine koyma niyetinde olmak benim performansım için anahtar faktörlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Türkiye'de düzenlenen FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ABD Milli Takımı ile mücadele eden ve şampiyonluğa ulaşan Charles, takımdaki arkadaşlarının rollerini iyi oynadığını söyledi.

Sarı-lacivertli basketbolcu, şampiyonanın ABD ile dünyanın geri kalanı arasındaki farkı anlamak için önemli bir turnuva olduğunu aktararak, "Yalnızca 1 aydır bir aradaydık, WNBA oynadık ve diğer milli takımlar gibi çok uzun süre birlikte çalışmadık. Yine de takım kimyasını sağladık ve küçük detaylarda başarılı olduk, hiç kimse bencil davranmadı. Örneğin benim rolüm her maçta 20 sayı, 10 ribaunt yapıp double-double'a ulaşmak değildi. Görevim ribaunt yükünü üstlenmek ve çembere yakın noktalarda bitirici olmaktı. Angel McCoughtry, ben ve diğer takım arkadaşlarım rollerimize iyi adapte olduk" şeklinde konuştu.

Kadın basketbolunda Avrupa ile ABD arasındaki farkları değerlendiren Charles, ABD'de genç yaşta profesyonel olunamadığını anlatarak, "Gençlerin öğrenecek çok şeyleri var ve büyük bir fırsata da sahip olduklarını söyleyebilirim. Çok tecrübeli oyuncularla bir arada oynama şansları oluyor. ABD'deki sistem biraz daha farklı. Orada bu yaşlarda halen profesyonel olmamış oluyorsunuz ve 19 yaşındaki birini 30 yaşındaki bir oyuncuyla oynarken göremezsiniz. ABD'de kolej sisteminden ötürü biraz daha farklı ve korumacı bir sistem var. Burada ise tecrübeliler ve gençlerin kaynaşması önemli" dedi.

Sayfa Yükleniyor...