Kartal 8 eksikle

Beşiktaş, İngiltere'nin Tottenham takımıyla oynadığı UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçına 8 futbolcusundan yoksun çıktı.

NTV Spor 11.12.2014 - 20:36
Kartal 8 eksikle

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları süren Demba Ba, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Tomas Sivok, Oğuzhan Özyakup, Cenk Gönen ve Uğur Boral ile kırmızı kart cezalısı Hutchinson, Tottenham karşısında forma giyemedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda kadroya genç oyuncular Furkan Yaman, Atınç Nukan, Ümit Karaal ve Tugay Kaya'yı da dahil etti. Furkan, Tugay ve Ümit bu sezon ilk kez Avrupa kupalarında kadroya alındı.

17 KİŞİLİK KADRO 

Beşiktaş, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle Tottenham karşısına 17 kişilik kadroyla çıktı.

Siyah-beyazlıların UEFA'ya bildirdikleri 26 futbolcunun 8'i sakatlık ve cezalar nedeniyle kadroya giremedi. UEFA kadrosuna 4. kaleci olarak yazılan Enes Fidayeo da çıkarılınca, Beşiktaş, 18 kişilik maç kadrosunu tamamlayamadı ve 11 as, 6 da yedek futbolcuyla sahada yer aldı.

CENK TOSUN, AVRUPA'DA İLK KEZ 11'DE
Beşiktaş'ta Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in yokluklarında forvette Cenk Tosun ilk 11'de sahaya çıktı.

Cenk Tosun, bu sezon ilk kez bir Avrupa kupası maçında ilk 11'de forma giydi. Golcü futbolcu, geride kalan 9 Avrupa kupası maçının 6'sında sonradan oyuna girmiş, 3'ünde ise süre alamamıştı.

TOLGA 2 MAÇ SONRA

Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin, UEFA Avrupa Ligi'nde 2 maç sonra formasına kavuştu.

Partizan ve Asteras maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen tecrübeli kaleci, Tottenham karşısında sahaya kaptan olarak çıktı.

Siyah-beyazlılarda savunma Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Pedro Franco ve Ramon Motta'dan orta alan ise Gökhan Töre, Necip Uysal, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Kerim Frei'dan oluştu.

Hutchinson ve Veli Kavlak'ın yokluğunda siyah-beyazlılar Tottenham karşısında tek ön libero oynadı ve bu bölgede Necip Uysal görev aldı.

TARAFTARLARIN İLGİSİ 

Konya'da Trabzonspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig maçında tribünleri dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, Tottenham karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünlerde büyük boşluklar gözlendi. Maçı 20 bine yakın sporsever izledi. 200 kadar Tottenham taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, Trabzonspor maçında burnu ve elmacık kemiğinde kırık oluşan Mustafa Pektemek lehine tezahüratlar yaptı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN YEMEK

Beşiktaş Kulübü, UEFA delegeleri ve Tottenham Hotspur Kulübü yetkililerine bir dostluk yemeği verdi.

Dostluk yemeğinde Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, UEFA Delegesi Kuanysh Kanapyanov ile Tottenham Hotspur Kulübü İdari Direktörü Franco Baldini, Operasyon ve Finans Direktörü Matthew Collerott ve Futbol Sekreteri Rebecca Britain yer aldı.

Yemeğin sonunda Ahmet Ürkmezgil ve Erdal Torunoğulları misafirlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Sayfa Yükleniyor...