"Doğru karardı"

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, Manchester City'nin şampiyonluk yarışındaki kilit isimlerinden biri haline gelen Frank Lampard'ı değerlendirdi. Mourinho'ya göre Lampard'ın Chelsea'den ayrılması hem kendisi için hem de takımın gelişimi için doğru bir karardı.

NTV Spor 15.12.2014 - 14:53
"Doğru karardı"

13 sezon Chelsea forması giyen Londra kulübünde yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve mavilerin en çok gol atan ismi olan Frank Lampard, Manchester City için de giderek vazgeçilmez bir isim haline geldi.

Amerikan Futbol Ligi takımlarından New York City'ye transfer olan ancak lig başlayana kadar Manchester City'de kiralık forma giyen Lampard, attığı gollerle İngiliz kulübünü şampiyonluk yarışı içinde tutuyor ancak Chelsea Menajeri Jose Mourinho'ya göre City'deki başarılı performansına rağmen Lampard'ın kulüpten ayrılması hata değildi.

Mourinho; "Chelsea'den ayrılmak Lampard'ın seçimiydi. Bana göre doğru bir karar. Çünkü kulübün geleceğini düşünürken sadece bir yıllık planlar yapmazsınız 10 yıl sonrasını da düşünmelisiniz. Lampard'ın varlığı diğer isimlerin gelişimini kısıtlayacaktı. Tabii John Terry ve Didier Drogba için durum farklı. Onlar yaşları ne olursa olsun Chelsea'de oynamaya devam edebilirler. Çünkü Drogba takıma destek veren iyi bir golcü. Terry ise İngiliz futbolunun en iyi savunma oyuncusu" diye konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...