Beşiktaş 9 maç sonra tekledi

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu ikinci karşılaşmasında Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, 9 resmi maç sonra kaybetti.

NTV Spor 18.12.2014 - 22:47
Beşiktaş 9 maç sonra tekledi

En son Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı 9 maçta da yenilgi yüzü görmedi. "Kara Kartallar", Çaykur Rizespor karşısında aldıkları mağlubiyetle, 9 maç sonra taraftarına mağlubiyet üzüntüsü yaşattı.

Siyah-beyazlılar, 2 Kasım'da oynadıkları ve mağlup oldukları Fenerbahçe maçından 45 gün sonra mağlubiyetle tanıştı.

Beşiktaş, bu süreçte 3 kulvarda oynadığı 9 maçın 8'ini kazandı, 1'inde ise berabere kaldı.

BU SEZON DÖRDÜNCÜ MAĞLUBİYET
Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor yenilgisiyle bu sezon resmi maçlarda üçüncü kez mağlup oldu.

Bu sezon ilk mağlubiyetini Londra deplasmanında 1-0'lık skorla Arsenal karşısında alan Beşiktaş, Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor (3-2) ve Fenerbahçe'ye (2-0) üst üste yenildi. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor yenilgisi de "Kara Kartallar"ın bu sezonki dördüncü mağlubiyeti oldu.

DÖRDÜNCÜ KEZ GOL ATAMADI
Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda da dördüncü kez gol atamadı.

Bugüne dek oynadığı 25 resmi maçın 21'inde fileleri havalandırmayı başaran "Kara Kartallar", 2 Arsenal maçı (0-0, 0-1), Fenerbahçe (0-2) ve son olarak da Çaykur Rizespor (0-1) karşısında gol atmayı başaramadı.

LİDERLİKTEN OLDU
Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısındaki mağlubiyetle F Grubu'ndaki liderliğinden de oldu.

Bu mağlubiyetle 2 maç sonucunda 3 puanda kalan siyah-beyazlılar, ikinci sıraya geriledi. Çaykur Rizespor ise puanını 6'ya çıkarıp, liderlik koltuğuna oturdu.

OLİMPİYAT'TA AVRUPA DIŞINDA GALİBİYET YOK
Çaykur Rizespor'a mağlup olan Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, Avrupa kupaları dışında oynadığı hiçbir resmi maçı kazanamadı.

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye ise 2-0 mağlup oldu.

"Kara Kartallar", bu sezon Avrupa kupalarında ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç kaybetmedi. Feyenoord'u 3-1, Partizan'ı 2-1, Tottenham'ı da 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Arsenal ile 0-0, Asteras'la da 1-1 berabere kaldı.

ÜMİT KARAAL DA SAKATLANDI
Çaykur Rizespor karşısına sakatlıklar nedeniyle 10 futbolcusundan yoksun çıkan Beşiktaş'ta genç futbolcu Ümit Karaal da sakatlar kervanına katıldı.

Genç futbolcu, 50. dakikada sakatlanıp, yerini Jose Sosa'ya bıraktı.

Bu arada Çaykur Rizespor'da da 22. dakikada sakatlanan Murat Duruer, yerini Orhan Ovacıklı'ya bıraktı.

UĞUR BORAL, BU SEZON İLK KEZ
Beşiktaş'ta geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle bu sezon resmi maçlarda forma giyemeyen Uğur Boral, ilk kez Çaykur Rizespor maçında sahaya çıktı.

Uğur Boral, karşılaşmanın 74. dakikasında Furkan Yaman'ın yerine oyuna girdi. Furkan'ın çıkmasıyla siyah-beyazlılar, son 15 dakikayı forvetsiz oynadı.

Teknik direktör Slaven Bilic, son dakikalarda savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan'ı forvette oynattı.

DİREKLERİ GEÇEMEDİ
Çaykur Rizespor karşısında Beşiktaş'ın 2 topu direkten döndü.

İlk yarıda 18. dakikada Serdar Kurtuluş'un şutunda üst direkten dönen top, ikinci yarıda ise 85. dakikada Pedro Franco'nun kafa vuruşunda yan direkten oyun alanına döndü.

BİN 349 SEYİRCİ İZLEDİ
Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçını bin 349 biletli seyircinin izlediği bildirildi.

Karşılaşmanın başlamasının ardından tribünlere girenlerle birlikte taraftar sayısı bini geçerken, Çaykur Rizespor karşılaşması siyah-beyazlıların bu sezonki en düşük seyircili maçı oldu.

UZATMADA PENALTI İTİRAZI
Maçın uzatma bölümünde Çaykur Rizespor ceza alanı içinde Sezer Özmen ile Atınç Nukan arasındaki mücadelede Beşiktaşlılar penaltı itirazında bulundu.

Teknik direktör Bilic, kulübenin önünden dördüncü hakemin bulunduğu bölüme kadar gelerek itirazda bulundu. Siyah-beyazlı futbolcular da maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya itiraz etti. Hakem Uğurlu, pozisyonda "devam" kararı verdi.

Sayfa Yükleniyor...