Olaylı genel kurul!

Trabzonspor Kulübü'nün 69. olağan mali genel kurul toplantısında kavga çıktı.

NTV Spor 20.12.2014 - 11:48
Olaylı genel kurul!

Trabzonspor'da olaylı genel kurul! Bordo mavilillerin 69. olağan genel kurul toplantısı olaylı başladı, Başkan Hacıosmanoğlu'nun olay sözleriyle de sona erdi.

KAVGA ÇIKTI
19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mali genel kongrede ilk olarak genel kurul divanı seçimi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan kulüp genel sekreteri Köksal Güney, divan başkanlığı için iki adayın olduğunu söyledi. Güney, yönetim kurulu olarak belirledikleri Sabri Sadıklar ile muhalefet kanadının ismi olan Ali Sürmen başkanlığındaki listeyi üyelerin oyuna sundu.

Yapılan açık oylama sonucunda Güney, Sabri Sadıklar başkanlığındaki divan listesinin seçildiğini açıkladı. Bu açıklamaya muhalefet kanadı büyük tepki göstererek, "Divan dışarı" şeklinde bağırdı. Birkaç üye de bu sırada tribünden salona atlayarak tepkilerini sürdürdü.

Divan başkanı seçilen Sadıklar'ın konuşmaya başlamasının ardından bazı üyeler ıslıkla protestolarına devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Sadıklar, genel kurulun gündem maddelerini okudu. Bu sırada protesto eden grup, divan başkanlığının bulunduğu yere yürüdü.

Yönetim kuruluna yakın isimlerle bu grup arasında itişmeler ve kavga yaşandı. Daha sonra güvenlik görevlileri olayları yatıştırdı.

Olayın ardından salona giren çevik kuvvet ekipleri ile özel güvenlik görevlileri, divan önünde güvenlik şeridi oluşturdu.

HACIOSMANOĞLU'NDAN SERT SÖZLER
4,5 saat süren genel kurulda başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da üyelere yönelik konuşma yaptı.
     
Hacıosmanoğlu, yaklaşık 1,5 yıl önce görevi kendilerine Trabzonspor sevdalılarının verdiğini ve onlara hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Trabzonspor'u yönetmek kolay değil. Yönetmek için samimi, Trabzonspor'un değerlerini koruyan bir anlayışla yönetmek zorundasınız. Bu demek değildir ki herkes değerdir. Yönetimsel makam önemli değil, insanları anlayışı ve zihniyeti, bıraktığı izleri onları değerli kılar" diye konuştu.
     
Şike sürecinin bitmediğini savunan Hacıosmanoğlu, "Hukuk süreci bittiğinde kazananın biz olacağımıza inanıyorum. Bu sürecin sonucunda bir şey kazanmazsak 1 milyon kişiyle İstanbul'da kongre yapılan açık hava meydanları var. Onu toplamak Trabzonspor başkanının asli görevidir" ifadelerini kullandı.
      
Şike sürecini FIFA'nın takip ettiğini kaydeden İbrahim Hacıosmanoğlu "1,5 ay önce hem Federasyona hem bize FIFA'dan bir yazı geldi. Süreci titizlikle takip ettiklerini, UEFA'nın alacağı karardan sonra devreye gireceklerini söylüyorlar" iddiasında bulundu.
 
Hacıosmanoğlu, Bursaspor'un şampiyon olduğu sezon, Fenerbahçe ile berabere kaldıkları ve sarı lacivertlileri şampiyonluktan ettikleri maçı da yeniden hatırlatarak eski başkan Sadri Şener'e yüklendi: "Burak'ın golü attığı zaman sayın Şener'in görüntüsünü herkes izlesin, baksın. Trabzonspor Başkanı gol atıldığında ellerini yana açmamalı, havaya kaldırmalı. Şimdi biz başkasına pislik diyoruz da eğer bizde de varsa, bunun cezasını çekmeye hazırız."
      
Hacıosmanoğlu, bir diğer eski başkan Faruk Özak'ı da Trabzonspor'u sömürmekle suçlayarak "Hayatımda kimse benim düşmanım olmadı ama bu saatten itibaren Faruk Özak benim en azılı düşmanımdır" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...