"Paramızı verin!"

Almanya'nın 6. Ligi olan Verbandsliga'da oynayan Greifswalder SV, dünya devi Real Madrid'e dava açmaya hazırlanıyor. Amatör kulüp, Real'den alacağının olduğunu iddia ediyor.

NTV Spor 20.12.2014 - 15:43
"Paramızı verin!"
Fatih Demireli – Sezon başında yaklaşık 30 Milyon Euro'ya Bayern Münih'ten Real Madrid'e transfer olan Toni Kroos, futbolda eşi benzeri zor görülen bir olaya sebep oldu.
 
Almanya'nın 6. Ligi'nde oynayan Greifswalder SV kulübü, dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'e dava açmak için kolları sıvadı. Greifswald'ın, Kroos'un transferinden payına düşen 60 bin Euro'luk yetiştirme bedelini henüz tahsil edemediği için yasal yollara başvurmak istediği belirtildi.
 
Kroos'un altyapı döneminde forma giydiği Greifswalder SC'nin iflası sonrası kurulan Greifswalder SV, FIFA talimatlarında yer alan yetiştirme payını almak için, Real Madrid'e 60 bin Euro yükseliğinde bir fatura göndermişti.
 
Real Madrid'ten bir ödeme ve geri dönüş almayan kulüp, Ispanyol kulübe ihtar mektubu gönderdi. Alman basınında yer alan iddialara göre bu mektubun da tepkisiz kalması halinde Greifswald'ın yasal yollara başvuracağı belirtiliyor.
 
FIFA talimatlarına göre, bonservisli futbolcu transferlerinde ödenen miktarın yüzde 0,25'lik payı, futbolcunun 12 yaşından beri oynadığı tüm kulüplere ödenmek zorunda. Kroos'un eski takımlarından Hansa Rostock bu talimattan yararlanarak 300 bin Euro'yu kasasına koymuştu.
 

Sayfa Yükleniyor...