Roberto Carlos, Sivasspor'a veda mı edecek?

Evinde, İstanbul Başakşehir'e 2-0 kaybeden Sivasspor'da teknik direktör Roberto Carlos, maç sonrasında yaptığı açıklamada, karşılaşmada iki penaltılarının verilmediğini savunurken, görevi bırakıp bırakmayacağı hakkındaki soruya ise "Şu anki zor durum içerisinde takımı bırakmak bence bu takıma karşı ihanet olur ve hoş bir durum olmaz" yanıtını verdi.

NTV Spor 20.12.2014 - 17:06
Roberto Carlos, Sivasspor'a veda mı edecek?

Carlos, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'un sahasında İstanbul Başakşehir'e 2-0 yenildiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sezon başından beri, her zaman iyi olan takımın kazanmadığını gördüklerini, bu maçta da birçok pozisyona girdiklerini ancak kalelerine iki kez gelen İstanbul Başakşehir'in sahadan galip ayrıldığını belirtti.

Her maçta iyi pozisyonlar ürettiklerini ve iyi pas yaptıklarını dile getiren Carlos, "Fakat top rakip kaleye girmek istemiyor. Oyuncularımızı çabalarından ötürü tebrik ediyoruz. Ultra şekilde defans yapan ve iyi pozisyon alan takıma karşı oynadık" ifadesini kullandı.

Sivasspor'un düşme hattındaki rakiplerinin de puanlar kaybettiğinin belirtilmesi üzerine Carlos, motivasyonlarının yüksek olduğunu belirterek, "Bu takım bu durumdan çıkacak. Eğer kötü oynuyor olsaydık biz de çok büyük kaygı içerisinde olurduk fakat takımımız kötü oynamıyor. Sadece ufak tefek eksikliklerden bunları yaşıyoruz. Bunların düzeleceğine inanıyorum. Devre arasında yapılacak takviyelerin, değişikliklerin takımımıza çok büyük faydalarının olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"BIRAKMAK İHANET OLUR"
Bir basın mensubunun "Sosyal medyada bir mesaj paylaştınız, bu veda anlamı taşıyor mu" şeklindeki sorusu üzerine Carlos, şunları kaydetti:

"O, veda niteliği taşıyan bir yazı değildi, teşekkür yazısıydı. Taraftarımız iyi günde kötü günde her zaman bize destek oldu. Taraftar da iyi şekilde çalıştığımızı, iyi oyun ortaya koyduğumuzu biliyor fakat gol pozisyonlarında gereken sonucu gösteremiyoruz. Devre arasında yapacağımız takviyelerle bunları da gidereceğiz. Sivasspor taraftarının bana göstermiş olduğu saygı ve sevgiye karşılık bir teşekkür yazısıydı. Eğer veda edecek olsam bunu direkt veda olarak açıklarım. Eğer bu takımdan ayrılacak olursak da bu takımı hak ettiği yerlere, daha iyi yerlere daha üst sıralara taşıyarak veda ederiz. Şu anki zor durum içerisinde takımı bırakmak bence bu takıma karşı ihanet olur ve hoş bir durum olmaz."

Zor durumlarda genellikle teknik direktör değişikliğine ve bazı yeniliklere ihtiyaç olduğuna işaret eden Carlos, "Ama herkes görüyor ki takım içi atmosferimiz, çalışmalarımız güzel. Takımımızın aynı ve üst seviyede 14-15 oyuncuya ihtiyacı var. Takımda bulunan oyuncularda kalite farkları çok bariz. Bu kalite farklarını eşitlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"İlk defa bana hakem sormadınız" diyen Carlos, İstanbul Başakşehir maçında iki penaltılarının verilmediğini savundu.

Hakemlerin Sivasspor ile dertlerinin ne olduğunu bilmediğini söyleyen Carlos, "Neden Sivasspor maçlarında hatalı kararlar alınıyor, bunu anlamış değiliz. Bugün de bunu gördük" dedi.

Maçın ikinci yarısında kulübeden çıkmayarak sadece maçı izlediğini anlatan Carlos, karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'ın kendini ön plana çıkarmaya çalıştığını iddia etti.

Takımının bugün savaşarak kaybettiğini, istekli bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Carlos, "Bu şanssızlığımız en kısa sürede değişecektir. Sivasspor daha yerlere gelecektir. Özellikle taraftarımızdan özür diliyoruz ama bunun değişeceğine dair söz veriyorum. İyi anlamda ve her anlamda söz veriyorum" dedi.

BAŞAKŞEHİR CEPHESİ
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da "İlk 45 dakika iyi oynamadık. Havadan mı fazla öz güvenden mi bilmiyorum. Oyunun için de dağınık durduk. Duran toptan golü bulduk" diye konuştu.

İkinci yarı itibarıyla hucüm hattındaki futbolcularının oyuna biraz daha girdiğini belirten Avcı, "Topa daha fazla hakim olduk, geniş alanlarda pozisyonlar da bulduk" dedi.

Gol yemediklerini ancak rakibe ilk defa bu kadar fazla pozisyon verdiklerini dile getiren Avcı, "Böyle bir maçta böyle bir dönemde kazanmak önemli. (Futbolcular) Bulunduğumuz konuma sahip çıktılar. Bu, bizi son derece mutlu etti. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Ligde geride kalan haftalarda 5 gol yediklerinin hatırlatılması üzerine Avcı, dünya futbolunda takım savunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Takım savunmasına ağırlık vererek çalıştıklarına dikkati çeken Avcı, "Oyuncular da buna çok iyi geri bildirim verdiler. Bu oyun felsefesine devam edeceğiz. Geldiğimiz konum son derece önemli. Bunu taşıyabilmek daha önemli" ifadesini kullandı.

OTYAKMAZ TRİBÜNE GİTTİ
Bu arada, taraftarların karşılaşmanın son dakikalarında yönetim ve takım aleyhine tezahürat yapması, bazılarının da "yönetim istifa" şeklinde tezahüratta bulunması üzerine Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, maçın ardından kapalı tribünde bulunan taraftarların yanına gitti.

Otyakmaz, "Siz, bu takımı terk ettiniz ama biz bu takımı terk etmeyeceğiz" dedi.

Bazı taraftarların alkışlaması üzerine ise Otyakmaz, "Ben alkışlanacak adam değilim ama bu takım da terk edilecek takım değil" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...