"Çok güzel maç oldu"

Türkiye Basketbol Ligi'nde, sahasında Uşak Sportif'i 84-81 yenen Royal Halı Gaziantep'te, başantrenör Jurij Zdovc, "Uşak da kazansa bu maçı hak edeceklerdi ama biz kazandık" dedi.

NTV Spor 24.12.2014 - 23:01
"Çok güzel maç oldu"

Royal Halı Gaziantep'te, başantrenör Jurij Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, basketbolseverlere güzel bir maç izlettiklerini söyledi.
     
Maçın baştan son oldukça çekişmeli geçtiğini ifade eden Zdovc, "Yendik ama nasıl yendik siz de gördünüz. Psikolojik olarak sorunlarımız var. Geçen haftaki maçı kaybediş şeklimiz bizi çok etkiledi" diye konuştu.
     
Takımda bazı şeylerin kötü gittiğini anlatan Zdovc, "Birçok şey yanlış gidiyor. Tecrübeli biriyim, o yüzden biliyorum ki bir şeyler kötü gittiği zaman genelde de böyle olur. İyi çalışıyoruz. Geride kalan maçlardan ikisini kolaylıkla kazanabilirdik. Gerçekçi olmamız lazım, bu lig ciddi anlamda güçlü ve fiziksel güç gerektiren bir lig. Savaşmamız ve daha çok çalışmamız lazım. Üzerimizdeki kötü psikolojiyi kırmamız lazım. Daha rahat yatabilmemiz için üst üste maç kazanmamız lazım. Belki bugün rahat uyuyacağız ama bunu uzun vadeye yaymalıyız" dedi.
     
Bazı takımların Avrupa'da oynamalarının ligde bazı durumların kötü gitmesine neden olduğuna inandığını, kendisinin de bunun aksini savunduğunu işaret eden Zdovc, "Avrupa'da oynamak daha kolay ritme girmenizi sağlıyor. Avrupa daha kolay bir lig. Orada kazandıkça moraliniz yerine geliyor. Biz de açığı kapatmak için bazen hazırlık maçı yapıyoruz ama neticede dengimiz değiller. Hayatımda ilk defa haftada 1 maç yapan takımın koçluğunu yürütüyorum. 2-3 günde bir maç yaptığın zaman formda kalıyorsun. Bizim için ise aynı şey geçerli değil. Buna rağmen daha iyi olabiliriz" diye konuştu.
     
Zdovc, hakemlerle ilgili bir soru üzerine, geçen hafta 3 maçlık cezasının bittiğini hatırlatarak "Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum. Çünkü ben cezamı ödedim" dedi.
     
Zor bir maçın geride kaldığına dikkati çeken Zdovc, "Maçın birçok kısmında öndeydik. Maçın sonunda rakibimiz çok sayıda üçlük buldu. 5'te 5 basket faulleri oldu. Uşak da kazansa bu maçı hak edeceklerdi ama biz kazandık" ifadesini kullandı.

BULKAZ: HATALARIN NELERE MAL OLDUĞUNU GÖRDÜK     
Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz ise maçla ilgili söylenecek çok bir şeyin olmadığını ifade ederek, üzgün olduklarını dile getirdi.
      
 Maça hakem hatalarının damga vurduğunu savunan Bulkaz, "Hakem hatalarının nelere mal olduğunu gördük. Avrupa müsabakaları nedeniyle yorucu bir tempodayız. Ama bu bahane değil. Avrupa'da böyle hakem hataları olmuyor ama Türkiye'deki hakemler, her nedense bir şeylerden etkilenip birilerini kayırıyor. Bugün daha güzel bir maç olabilirdi ama neler yaşandığını herkes gördü. Çok emek veriyoruz. Bu emeklerin karşılığını maalesef hakemler engelliyor" dedi.      
 

Sayfa Yükleniyor...