Sprey gol sayısını arttırdı

Bundesliga’da 8. Haftadan itibaren uygulanmaya başlayan serbest atış spreyi serbest atışlardan atılan gol sayısında büyük artış sağladı.

NTV Spor 05.01.2015 - 17:53
Sprey gol sayısını arttırdı

Ligin ilk yarısında 23 serbest atış golü istatistiklere geçerken bu rakam son 17 yılın en yüksek gol sayısını ortaya çıkarttı. Ligin sprey uygulanmayan ilk 7 haftasında serbest atışlardan 6 gol çıkarken (0,9 ortalama) uygulamanın yapıldığı toplam 10 haftada atılan gol sayısı 17'ye ulaştı. (1,7 ortalama).

Bundesliga'da 3 serbest atış golü ile en çok gol atan oyuncu olan Hakan Çalhanoğlu, uygulamanın özellikle kendisi gibi serbest atışlarda iyi olan oyuncular için barajlar artık yerinden kıpırdayamadığı için büyük bir avantaj olduğunu ve tüm dikkatini atışa verme imkanı sağladığını belirtirken önceleri barajların topa doğru yaklaştığını bunun da avantaj kaybına yol açtığını söyledi.

Almanya Futbol Ligi (DFL) CEO'su Andreas Rettig de uygulamanın serbest atış gollerini arttırmasından büyük memnunluk duyduklarını bunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Rettig özellikle hakemlerin çizgi çekerken eğildikleri için otoritelerinin sarsılabileceği iddialarının tamamen yersiz çıktığını ve beklentilerin tümüyle karşılandığının altını da çizdi.

Sayfa Yükleniyor...