Kandemir!den eleştiri!

Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Ahmet Kandemir, Anadolu Efes'e 78-77 yenildikleri maçtan sonra kendi kulübüyle ilgili öz eleştiride bulundu.

NTV Spor 05.01.2015 - 23:01
Kandemir!den eleştiri!

Maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, geçmiş dönemdeki transfer politikalarından dert yanan Kandemir, "Maçı kazanabilirdik ancak olmadı. Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Bugün maçı biz kazanmış olsaydık dahi maçın gerçek galibi Anadolu Efes olacaktı" dedi.

"Keşke maçı daha farklı kaybetseydik de Anadolu Efes'in elindeki genç oyuncular bizde olsaydı" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bu durumda önümüze daha uzun vadede bakabilirdik. Ne yazık ki, bundan önceki dönemde Beşiktaş Kulübü'ne yön veren insanların altyapıya hiçbir yatırım yapmamasından dolayı kadro genişliğimizde sıkıntı yaşıyoruz. Keşke 1,5 milyon dolar Allen Iverson'a verilip 3 maç oynatacaklarına 1,5 milyon dolar verilip gençler alınsaydı ve uzun vadeli işler yapılsaydı. Bu kendi kulübüm için yapmış olduğum bir öz eleştiridir" şeklinde konuştu.

Maçın kırılma anının Jajuan Johnson'ın kaçırdığı atış olduğunu savunan Kandemir, "Ancak basketbolun içinde böyle şeyler var. Kazandığımız zaman nasıl takımla kazanıyorsak, kaybettiğimiz zaman da kimin sebep olduğu önemli değil. Takım olarak kaybettik. Anadolu Efes daha tecrübeli oyunculara sahip ve maç toplarını daha dikkatli kullandılar. Takım olarak daha yüzdeli attılar. Biraz daha dikkatli olsaydık kazanabilirdik. Oyuncularımı kazanmışlar gibi tebrik ediyorum. Özellikle Engin çok iyi bir performans gösterdi" ifadelerini kullandı.

ULEB Avrupa Kupası'nda Pınar Karşıyaka'yla oynayacaklarını da hatırlatan Kandemir, Anadolu Efes karşısında Engin Atsür'ün yıpranmasından dolayı bu maçta oyun kurucu pozisyonda sıkıntı yaşayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Siyah-beyazlı ekibin Avustralyalı basketbolcusu Ryan Broekhoff ise Anadolu Efes'e karşı çok zorlu bir maç yaptıklarını belirterek, "Anadolu Efes çok iyi oynadı, çok mücadele ettiler. Özellikle savunmada bizi çok zorladılar. Çok fazla top kaybı yaptık. Çok da şut kaçırdığımızı söyleyebilirim. Son topta elimize bir şans geçti ama bunu da değerlendiremedik. Rakibimize çok fazla ikinci şans sayıları tanıdık ve bu da yenilmemize neden oldu" diye konuştu.


Sayfa Yükleniyor...