Almanya'da ilginç yasaklar!

Bundesliga'da ilginç kurallar uygulanıyor. Takımların ceza kataloglarında cep telefonu kullanmaktan, duşta çiş yapmaya, antrenmana gecikmekten sofradan tabağını kaldırmaya kadar ilginç maddeler var.

NTV Spor 09.01.2015 - 19:19
Almanya'da ilginç yasaklar!

İlginç uyulamalardan bazıları şöyle:

TELEFON: Bayern Münih tesislerinin duvarlarında "telefonla konuşmak yasak" tabelaları asılı. Uymayanlar ilk seferinde 250 Euro ödüyor. Her tekrarda ceza 250 Euro eklenerek artıyor.
Tayfun Korkmaz'ın takımı Hannover'de her telefon çalışının cezası 100 Euro. Leverkusen'de masaj sırasında bile telefon kullanmanın cezası 100 Euro. En ağır cezalar Wolfsburg ve Dortmund'da. Takım otobüsünde telefonu çalan Wolfsburglu futbolcular 500 Euro, Dortmundlu futbolcular ise 1000 Euro ödüyor.

İDRAR YAPMAK: Mönchengladbach'ta duş yaparken idrarını yapan futbolculara 20 Euro ceza veriliyor. Bu ceza, Halil Altıntop'un takımı Augsburg'da 60 Euro. Augsburg'da antrenman sırasında çişi gelen futbolcular için saha kenarında portatif tuvaletler yer alıyor.

GİYİM KUŞAM: Wolfsburg'da lig maçlarında eşofman, Avrupa Kupaları'nda takım elbise ile seyahat ediliyor. Kurala uymayan, her değişik giyim eşyası için 50 Euro ödemek zorunda. Stutgart'ta ise antrenmanda bere takmak  yasak. Antrenmanların maç şartlarında geçmesini isteyen antrenör Huub Stevens tekmelik ve tozluk takılmasını da şart koşuyor.

TEMİZLİK: Hamburg'da yemeğini yiyen futbolcu tabağını da kaldırmak zorunda. Bayern Münih'te futbolcular çıkardıkları malzemeleri, çamaşırhane ile bağlantısı olan oluğa atıyorlar. Augsburg'da masaj  ve dinlenme havuzuna girmeden önce duş yapmak şart. Cezası 50 Euro. Ancak sakatlanan futbolcular için masaj cezası geçerli değil.

SOSYAL MEDYA: Hamburg'da sezonun ikinci yarısı öncesinde twitter, facebook ve instagram konularında yeni kurallar konuldu. Leverkusen'de futbolcular sosyal medyada takımla ilgili bilgiler paylaşamıyor. Politik ve seks içerikli paylaşımlar da yasaklar arasında.

MÜZİK: Hertha Berlin'in soyunma odasında sesli müzik dinlemek yasak. İsteyen kulaklıkla dinleyebiliyor. Mönchengladbach'ta ise maç günleri kulaklıkla da müzik dinlemek yasak. Takım halinde gezintiye çıkıldığında da bu yasak geçerli.

PARK CEZASI: Hemen hemen her takımın tesislerinde futbolcular için park yeri var. Ama arabanı istediğin yere park edemiyorsun. Örneğin Dortmund'da başkasının yerine park eden 250 Euro ödemek zorunda.

GECİKME: Genellikle bütün takımlarda futbolcuların antrenmandan yarım saat önce tesislerde olması gerekiyor. Hertha Berlin ligin ikinci yarısında bu süreyi 45 dakikaya çıkardı. Antrenmana gecikenlere para cezası veriliyor. Örneğin Dortmund'da her 15 dakika için 50 Euro kesiliyor. Mönchengladbach'ta antrenman için buluşma saatine yetişemeyenler her dakika için 5 Euro ödüyor. Antrenman başladıktan sonra ceza dakikada 10 Euro'ya yükseliyor.


 

Sayfa Yükleniyor...