"Maçı çevirmek çok zor gözüküyordu"

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda İspanya'nın Unicaja Malaga ekibini 74-70 yendikleri maçta çok iyi bir ikinci yarı oynadıklarını söyledi.

NTV Spor 09.01.2015 - 23:10
"Maçı çevirmek çok zor gözüküyordu"

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli başantrenör, karşılaşmanın çok ilginç geçtiğini belirtti.

Takımının ilk yarıda kendine yakışan reaksiyonu göstermediğini ve oyuncuların karakterlerini ortaya koyamadığını anlatan Ivkovic, şunları kaydetti:

"Belki de Avrupa Ligi'ndeki en iyi savunma takımı olmamıza rağmen bunu ilk yarıda hiç sergileyemedik. Kötü bir şekilde oynadık. Unicaja Malaga ilk yarıda enerjisini daha iyi ortaya koydu ve 49 sayı buldu. Takımımız ikinci yarı tamamen kendi karakterini ortaya koydu. Belki de bugüne kadarki en iyi ikinci yarı performansını sergiledik. Rakip takımı ikinci yarıda 21 sayıda tuttuk. İlk yarının sonunda baktığımızda maçı çevirmek çok zor gözüküyordu ama oyuncularım cesaretlerini, kabiliyetlerini ve en önemlisi karakterlerini ortaya koyarak çok iyi bir maç çıkardılar."

Top 16 turunda zor bir grupta olduklarını dile getiren Dusan Ivkovic, "Diğer maçlarda bugün ilk yarıda oynadığımız oyunu tekrarlama lüksümüz yok. Perşembe günü CSKA Moskova ile oynayacağımız maçın hazırlıklarına yarından itibaren başlayacağız ve daha iyi olmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Unicaja Malaga Başantrenörü Joan Plaza ise oyuncularının fiziksel ve mental olarak yeteri kadar iyi mücadele edemediği için kaybettiklerini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...