"Bu maçtan çok şey öğrendik"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'a uzatma sonunda 91-86 mağlup oldukları maçın kendilerine çok şeyler öğrettiğini söyledi.

NTV Spor 12.01.2015 - 22:50
"Bu maçtan çok şey öğrendik"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Türk Telekom'a mağlup oldukları karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli başantrenör, özellikle dördüncü periyotta performanslarının düştüğünü belirterek, "Son periyotta performansımız düşünce, rakibimiz bizi yakaladı. Türk Telekom'u tebrik etmeliyiz. Bu maç bize birçok şeyi öğretti. THY Avrupa Ligi'ndeki CSKA Moskova maçına kadar da bunları oyuncularıma öğretip, bir an önce eksiklerimizi düzeltmemiz gerekiyor" diye konuştu.
     
Ivkovic, Türk Telekom'un son periyottaki üç sayılık şutlarını bir türlü engelleyemediklerini de kaydederken, bu yenilgiyi bir an önce unutup CSKA Moskova maçına kadar hazır olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Lacivert-beyazlı basketbolcu Cedi Osman ise aldıkları galibiyetten dolayı Türk Telekom'u tebrik ederek, "İyi basketbol oynadılar. Maça iyi başladık ancak farkı koruyamadık ve uzatmada kaybettik. Açıkçası çok kötü basketbol oynadık. Üzgünüz ancak önümüzde CSKA Moskova maçı var. O maçta iyi mücadele edip, kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SUNTER: PLAY-OFF YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM
Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, Anadolu Efes karşısında aldıkları galibiyetle play-off yolunda önemli bir adım attıklarını vurgulayarak, "Maçın içerisinde çok defalar geri düşmemize rağmen takımım mücadeleyi bırakmadı. Bunun sonucunu da aldık. Avrupa'da en iyi savunma yapan takımlardan biri olan Anadolu Efes karşısında hücumda bayağı zorlandık ama bunu çözmesini bildik" dedi.
     
Zorlu bir lig oynadıklarını kaydeden Sunter, "Herkes herkesi yenebiliyor. Şu anda da play-off yolunda 6-7 takım mücadele ediyor. Play-off'a kalamayan takımlar da düşme tehlikesi yaşayacak. Hedefimiz, Türk Telekom'u play-off oynayan, zirveye oynayan bir takım haline getirmek. İnşallah bu hedef yolunda yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.
     
Türk Telekomlu basketbolcu Michael Brandon Roll ise maça Anadolu Efes'in iyi başladığını ve ribaundlarda kendilerine üstünlük kurduğunu dile getirerek, "Fiziksel olarak son periyotta daha iyi durumdaydık. İsabetli şutlarla da önce arayı kapattık ve ardından da maçı uzatmaya taşıdık. Uzatma periyodunda iyi savunma yaparak ve hücumda etkili olarak maçı kazandık" dedi.

Sayfa Yükleniyor...