FIFA'ya Altın Top salvosu

Futbolun en prestijli ödülü Altın Top'a bir eleştiri de Hollandalı efsane isem Johan Cruyff'tan geldi. Cruyff, Ronaldo'nun bu ödülü almasını "absürt" bulurken, "Toni Kross almayı daha çok haketmişti" dedi.

NTV Spor 19.01.2015 - 18:30
FIFA'ya Altın Top salvosu

Johan Cruyff, Portekiz ile Dünya Kupası'ndaki hayal kırıklığı yaratan Cristiano Ronaldo'nun üstüste 2 yıl Altın Top ödülünü kazanmasını absürt bulurken, "Bu ödülü Ronaldo'nun kazanmasının ardından, artık FIFA ödülünü daha fazla ciddiye alamam" dedi.

Bu ödülü daha önce 1971, 73 ve 74'te kazanan efsane isim, ödülün bireysel başarılara bakılarak verilmemesi gerektiğini dile getirirken, 2014 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya ile başarılı bir turnuva geçiren Toni Kroos'un Altın Top'u daha çok hakettiğini söyledi.

Hollanda gazetesi De Telegraf'taki köşe yazısında görüşlerini dile getiren Cruyf, "O noktadan bakıldığında milli takımda iyi oynamayan ve kupa da kazanamayan bir ismin üstüste iki kez Altın Top'u kazanması bana göre absürt. 2013'e geri dönersek, Bayern Münih her alanda ödülleri kazanmıştı. Ronaldo'nun yerine Toni Kroos veya Bayern'den başka birisinin kazanması gerekirdi. 2014'te de Kroos, Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'nın kilit oyuncusuydu. Ancak adaylar arasında son üçe bile kalamadı. Ronaldo ise Dünya Kupası'nda tamamen kayıptı" Artık FIFA Altın Top ödülünü fazla ciddiye alamam" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...